Israel-ambassadørene Reportasjen
De står last og brast med Israel, og oppfordrer alle andre kristne til å gjøre det samme. Men hvilken rolle spiller egentlig Israel i de troendes liv?  

 

Foto: Lars Christian Gjerlaug (I Israel) 

– Dere må vise at det er dere som bestemmer og ikke hestene, roper rideinstruktøren engasjert.

Et titalls nordmenn med mager hestekompetanse sitter i salene og prøver så godt de kan å få de firbente til å ta innover seg deres autoritet.

En hest vrinsker høylytt og kaster litt med hodet, og en aldrende rogalending innser at maktkampen er tapt.

– Det hadde vært gøy, men jeg kan ikke risikere helsa, sier hun fattet idet resten av ridefølget setter kurs nedover åskammen nord for Genesaretsjøen.

Det har blitt tydeligere og tydeligere for meg at Skriftens ord om Israel ikke er perifere saker for de spesielt interessert. 

Søndagsskoleland

Vi er på Vered Hagalil, en vakker hestefarm i Galilea, nord i Israel.

Her møter vi en gruppe kristne som har satt av ti dager til en rundreise i Israel i regi av Den Internasjonale Kristne Ambassaden i Jerusalem (IKAJ). Første stopp etter en lang flyreise er nettopp denne hestefarmen, som ligger kun noen hundre meter fra stedet der man antar at Jesus holdt den kjente Bergprekenen.

Mens noen er ute og rir, sitter andre og nyter god mat og drikke på farmens prisbelønte restaurant. Å sammenlikne gruppedeltakerne med ivrige kviger på et kuslipp kan synes nedlatende. Men møtet med stedene og landet man har hatt et forhold til helt siden søndagsskolen får fram entusiasmen hos selv den mest lavmælte i reisefølget.

Profetier for vår tid

Bare dager før Korsets Seier møter de fornøyde Israels-turistene i Galilea, har norske kristenledere vært samlet på Gardermoen for å snakke alvorlig sammen om nettopp Israel…

  • Les ukens reportasje. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg