Vekket for andre gang Reportasjen
En julenatt i 2013 ble den suksessfull advokaten Kjetil Garder vekket. Dagen etter fortalte han kona Juliana om forkynnerkallet som kom for andre gang.

 

Tekst og foto: Ane-Marthe Hop-Hansen

«Vi søker etter pastor som er en visjonær og innovativ entreprenør.»

Det var flere som satt kaffen i halsen da de så Pinsekirken Mjøndalens stillingsannonse, og mange stusset. Hva mener menigheten med dette? Hva betyr det egentlig, og hvem kan passe til en slik beskrivelse?

– Vi har fått mye pepper, men også gode tilbakemeldinger for den annonsen. Noen lurte på om vi ikke kunne bruke ord de skjønte, men det er en tenkning bak språket, sier Aril Svartdahl.

Før gledet jeg meg til å gå på jobb som advokat på mandag, men nå gleder jeg meg i stedet til søndag, når jeg skal preke.

Han har vært pastor i Pinsekirken Mjøndalen i fire år og har hatt som mål å legge ut en rød løper så noen med apostolisk kall og tjeneste kan komme inn etter ham. Han forteller at menighetens lederteam er bevisst på hvem menigheten er og hva som trengs for å ta dem videre. Annonseteksten er en del av framtidsbildet de har for menigheten. Da må de ha noe mer enn en tradisjonell hyrde, tror han.

– Gründere har altfor ofte falt ut av vår tenkning i Pinsebevegelsen. Vi trengte en som kan ta menigheten inn i framtida, sier han.

Med det begynte pastorjakten, og løsningen kom fra et noe uventet hold…

  • Les ukens reportasje. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer