Menigheten i Knutby bekreftes nedlagt Kristenliv

Den kontroversielle svenske menigheten Knutby Filadelfia ble endelig besluttet nedlagt på 1.pinsedag.

Tekst: KPK
Foto: Dagen, Sverige

 

Knutby-menigheten utenfor Uppsala i Sverige, som ble kjent i 2004 da en person ble drept og en annen skadet, ble søndag endelig besluttet nedlagt skriver den svenske, kristne avisen Dagen. 

Bekreftelsen av nedleggingen var i bunn og grunn en ren formalitet da aktiviteten i Knutby-menigheten opphørte en tid tilbake.

Første pinsedag avgjorde de gjenværende medlemmene i den 97 år gamle menigheten formelt at dens eksistens skulle opphøre.

 

Administrativt styre

Nå vil et rent administrativt styre ta beslutninger og avslutte forsamlingens gjenværende forpliktelser, inkludert skattebetalinger.

Allerede i slutten av mars samles medlemmer for et såkalt administrativt møte. Det viktigste elementet på dagsordenen var forsamlingens fremtid og de tilstedeværende tok en beslutning om nedleggelse. Denne avgjørelsen ble bekreftet søndag første pinsedag og gjorde dermed nedleggelsen til en realitet.

 

Anklagd for sektvirksomhet

Knutby Filadelfia ble grunnlagt i 1921 og var en tradisjonell pinsemenighet frem til 1990-tallet. I 1985 ble Kim Wincent leder. I 1992 flyttet Åsa Waldau til Knutby, etterfulgt av Helge Fossmos ankomst i 1997.

I 2004 ble Knutby Filadelfia kjent i resten av Sverige, og også Norge, i forbindelse med det såkalte Knutby-dramaet, der en person ble drept og en annen skadet. Siden da har kirken stadig blitt anklaget for sektvirksomhet.

Pinsebevegelsen brøt med menigheten, som fortsatte virksomheten uten tiknytning til en større organisasjon. Dette fortsatte til høsten 2016 da mange av sektanklagene ble bekreftet og pastorene ble avsatt, noe som igjen førte til at forsamlingen raskt falt sammen.

kommentarer