Hvorfor tenker kristne så ulikt om ekteskap? Nærbildet
SPØRSMÅL: Jeg har flere vennepar som har skilt seg de grunnleggende sett fordi er lei hverandre. 

 

 

SVARER: Marit Landrø er sjelesørger. Hun jobber som forkynner og terapeut.

Dette med skilsmisse er vanskelig. 

Selv har jeg flere vennepar som har skilt seg fordi de grunnleggende sett er lei hverandre og kunne tenke seg å møte noen nye. «Guds nåde er stor», sier de. Og det er jo sant.

Så kjenner jeg to andre par. Det ene paret har strevd med ekteskapet siden de ble gift for mange år siden. De kan nesten ikke utstå hverandre, men holder likevel sammen, i troskap mot Gud og det løftet de engang ga hverandre.

LES FLERE SPØRSMÅL OG SVAR HER

Et annet par jeg kjenner, har det heller ikke godt sammen. Kona behandles virkelig dårlig av sin ektemann, inkludert både psykisk og fysisk terror. Men også hun sier at hun er bundet til det løftet hun ga da de ble gift, så hun må bare holde ut, uansett.

Vi tenker tydeligvis svært ulikt om ekteskapsløftet. Det hender at jeg blir bedt om råd, og da lurer jeg på hva slags grunner er det som må til for at en på bibelsk grunn kan bryte ut av ekteskapet? Eller er det sånn at du som kristen aldri kan gå for skilsmisse?

Her mener jeg at denne kvinnen har blitt utsatt for det som er like ille som utroskap.

  • Les svaret fra Marit Landrø. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer