Pastor arrestert for forkynnelse i kinosal Kristenliv
Kinogjengere fryktet pastor var drapsmann. 

 

Tekst: Deborah Selbekk Lunde
Foto: truthntriump.com

 

Pastor Michael Webber har vært i medienes søkelys i California den siste tiden. 26. april var Michael, hans kone Maria, og hans far på kino for å se den nye filmen «Avengers: Infinity War» i Redlands i California.

Da filmen var ferdig reiste pastoren seg og begynte å forkynne evangeliet for menneskene i kinosalen.

Jeg tror det var da folk fikk panikk.

Webber, som er pastor i menigheten Truth & Triumph Ministries i San Bernardino i California, forteller at dette er noe han gjør ofte.

Men da rulleteksten begynte og Michael reiste seg for å forkynne, var det fremdeles mørkt i kinosalen. Kinogjengere forteller at de ble skremt da Michael reiste seg og begynte å snakke.

En av menneskene i salen sa dette i et intervju med CBS Los Angeles rett etter hendelsen:

– Det hørtes ut som om han forkynte. Han sa «Hvis du dør i kveld, er du sikker på at du kommer til himmelen?». Jeg tror det var da folk fikk panikk, forteller kvinnen.

FIKK DU MED DEG DETTE? Kristen krigsfilm hylles av kritikerne. 

Flere forteller at de fryktet at Michael hadde et våpen, og flere ringte nødnummeret, skriver CBS Los Angeles. Da politiet ankom kinoen var det flere som var svært rystet over hendelsen.

Da pastoren reiste seg og begynte å forkynne skal flere ha forsøkt å komme seg ut av kinosalen i stor fart, og minst to personer skal ha blitt lettere skadet i kaoset som oppsto.

Hendelsen skal ha gitt kinogjengerne assosiasjoner til masseskytingen i en kinosal i Colorado i 2012 da 12 personer ble drept da en mann begynte å skyte rundt seg under en visning av kinofilmen «The Dark Night Rises».

Vil fortsette å forkynne

Pastor Michael Webber ble pågrepet av politiet, men løslatt kort tid etter.

Pastoren på sin side forteller at han ikke oppfattet at menneskene i salen var redd for ham, men heller at enkelte var irritert fordi han begynte å snakke om Gud.

Ifølge Michael skal han ha snakket i få minutter og delt evangeliet i korte trekk. Michael sier også at han hadde hendene i været for å vise at han ikke var bevæpnet.

I et intervju med Christian Post forteller Michael at han ikke kommer til å slutte å preke for fremmede i fremtiden, men at hendelsen i kinosalen gjør at han kommer til å endre fremgangsmåte.

kommentarer