Tro & Medier roser russen Disippel
Tromsørussen som går foran med et godt eksempel. De dropper alle knutene knyttet til sex og alkohol.  

 

FORFATTER: Alexis Lundh er leder for heltfri.net.

– Alkohol er fellesnevneren i #metoo og det er gledelig at russen tar dette på alvor. Med de alvorlige overgrepssakene vi har sett i russemiljøer, og de langvarige konsekvensene det har, vil dette og være med og forebygge, sier Alexis Lundh, leder for Heltfri-arbeidet i Tro & Medier.

Det er tøft av et samlet russestyre i Tromsø å gå motstrøms og bytte ut alle knutene knyttet til sex og alkohol med alternative knuter. Begrunnelsen til russepresidenten viser også at ungdommene har forstått alvoret og problemene slike knuter kan gi.

ALEXIS LUNDH: Porno – en epidemi i kristen-Norge

Sex som frukt av kjærlighet

– Russetiden handler for mange om tradisjon og da at feiringen er bygget rundt sex og drikking, men vi vil ikke oppfordre til oppførsel som kan gå ut over helsen eller andre mennesker, sa russepresident Even Grønbech-Hope til iTromsø.no.

Det gleder Tro & Medier:

– Sex er ment som en frukt av kjærlighet, det er vakkert og noe Gud selv har skapt. Han har også gitt seksualitet rammer og grenser fordi det er verdifullt og ment å beskyttes, mener Lundh.

LUNDH: NRK undergraver kvinnens menneskeverd 

Tydelig signal

Han mener dette ikke er noe vi kan ta lett på eller bruke som belønning i form av russeknuter.

– Konsekvensene av grenseløs sex er dype og langvarige og jeg møter ofte denne tematikken i møte med unge. Dette handler om selve definisjonsmakten av ordet kjærlighet. At russen selv sier at nok er nok er et tydelig signal til oss voksne som vi ikke kan ignorere.

 

kommentarer