Gir Gud æren for Kahoot! Reportasjen
Professor Alf Inge Wang skapte det verdenskjente nettbaserte spørrespillet.

 

Tekst og foto: Simen Søvik (i Trondheim), Tro & Medier

Alf Inge Wang reiser seg. Han går forsiktig opp på podiet, strekker fram armene og mottar diplomet som gjør det offisielt. Professoren i spillteknologien har, som første enkeltperson, vunnet Årets teknologibragd. 

Å lese Bibelen ble helt annerledes.

Takketalen har han forberedt for å unngå at det skal bli flaut og rart:

– Hvis noen hadde fortalt meg for åtte år siden, da jeg jobbet med dataspill på NTNU, at jeg i framtiden ville vinne teknologibragden med det arbeidet, ville jeg bedt dem ta en mentalsjekk. Når jeg likevel vant prisen, til tross for fem meget sterke kandidater, anser jeg det som et mirakel.

– Derfor gir jeg den største takken til avdelingen for mirakler, nemlig Gud, som har skapt meg med kreativitet, vist meg hva meningen med livet er og velsignet livet mitt rikt, sa han, foran noen av Norges fremste eksperter innen teknologi.

Mirakel

Alf Inge Wang sitter på kontoret sitt på NTNU og …

  • Les ukens reportasje. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer