Fengsles for demonutdrivelse  Samfunn
Pastor i Vest-Sverige er dømt til ett års fengsel. 

 

Tekst: Deborah Selbekk Lunde
Foto: Illustrasjonsbilde iStock 

 

En pastor i en frikirkelig menighet i Vest-Sverige har blitt dømt til ett års fengsel for frihetsfrarøvelse etter å ha forsøkt å utføre demonutdrivelse på sin datter.

Ifølge Göteborgs-Posten var datteren selv medlem av frikirken.

Pastoren, som tidligere har vært ustraffet, har ifølge dommen banket, ristet og holdt datteren fast ved flere anledninger. Ifølge tingretten har den psykiske terroren pågått i over fire år.

Det var en rådgiver ved et ungdomsmottak i nærmiljøet som meldte ifra om situasjonen i 2017.

LES OGSÅ: Ungdomsleder dømt for voldtekt. 

– Grovt frihetsbrudd

I retten har datteren, som i dag er tenåring, fortalt at faren skal ha grepet henne etter håret og skreket inn i ansiktet hennes og befalt Gud om å drive demoner ut av kroppen hennes. Hun skal ha fått flere blåmerker og blant annet fått hodet dyttet inn i veggen på en sofa.

I dommen heter det blant annet at «Handlingene har vært vært av en karakter som vanligvis vil føre til at offerets selvbilde blir alvorlig skadet. Handlingene har blitt rettet mot et barn, hovedsakelig i familiens hjem. (…) Handlingene er så alvorlige at de anses for å være grove frihetsbrudd», skriver tingretten.

PASTOR: Mannen som er dømt var pastor i en menighet vest i Sverige.

Retten skal også ha funnet bevis for at pastoren ved flere anledninger skrek mot jentas kropp mens han holdt henne nede på gulvet.

I tillegg til fengselsstraff er faren dømt til å betale datteren 35.000 kroner i oppreisning.

Det finnes bare én vei ut for de som er rammet av denne kristne galskapen.

Kritiserer kristendommen

Saken har vagt oppsikt i Sverige. Enkelte har benyttet hendelsen til å kritisere kristendommen som religion. På bloggen «Hedniska Tankar» skriver forfatteren blant annet at saken er et eksempel på «kristendommens sanne ansikt».

– Det finnes bare én vei ut for de som er rammet av denne kristne galskapen. For å bli kvitt dette må man gå ut av kirken. (…) Selv var jeg så heldig å få en helt sekulær oppvekst og barndom, og det burde også alle andre ungdommer i Sverige få, uten unntak, skriver forfatteren av bloggen.

kommentarer