Sosiale medier sensurerer konservative Samfunn
Litt etter litt har Facebook, Youtube og de andre fra Silicon Valley innskrenket ytringsrommet.

 

7. august 2017 ble James Damore sparket av Google. Årsaken var at dataingeniøren offentlig gjennom et internskriv satte spørsmålstegn ved selskapets strenge kjønnskvotering. Blant annet nevnte Damore at biologiske forskjeller er en del av årsaken til at 69 prosent av de ansatte er menn og at 80 prosent av de IT-ansatte er menn.

Han er bare en av flere tidligere ansatte som har tegnet lignende bildet av IT-industriens Edens hage: Silicon Valley utenfor San Francisco i California.

Bekymringen fra høyresiden i USA overfor sosiale medier har ulmet en stund. Nå fikk bekymringen ben å gå på.

Facebook i fare

Den siste måneden har Facebook opplevd massiv motbør etter at varslere avslørte salg av informasjon om 87 millioner facebookbrukere til konsulentbyrået Cambridge Analytica, som igjen ble brukt av presidentkampanjen til Donald Trump.

Forrige uke måtte facebookgrunnlegger Mark Zuckerberg legge seg nærmest flat for Kongressen og love nye retningslinjer, blant annet ved å ha en tydeligere aktiv styring. I konservative medier har det kommet rapporter om at Facebook har endret noen algoritmer som blokkerer konservativt innhold mens liberalt innhold forblir inntakt.

Konservativ bekymring

Under utspørringen leste den republikanske senatoren Ted Cruz opp nyheter som Facebook har blokkert. Zuckerberg svarte med å medgi at Silicon Valley generelt sett er temmelig venstrevridde og at mistanken til Cruz ikke er grunnløs.

– Zuckerberg sa at han ønsket å regulere hatytringer. Samtidig viser han gang på gang at han ikke vet hva hatytringer er. Istedenfor å snakke om oppfordringer til vold, så snakket han om «dårlig tale». Det kan omfatte ganske mye, mener den konservative politiske kommentatoren Ben Shapiro i The Daily Wire.

Han føyer til at man stusser over hvorfor man er raskere til å fjerne høyreorienterte innlegg, mens IS-terrorister får skrive fritt:

– Det er dette demokratene ønsker, at sosiale medier som Facebook skal reguleres politisk.

  • Les ukens fokus. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer