Alarm Samtalen
Geir Otto Holmås (46) er dypt bekymret på kristenhetens vegne.

 

– Jeg var ute på tur senest i går. Det er jo en fantastisk tid på året nå.

Det er ikke vanskelig å gi Geir Otto Holmås rett i akkurat det. Vi har riktignok for anledningen plassert oss inne i et mørkt kontor i Staffeldtsgate i Oslo, der 46-åringen til daglig jobber som praksisleder ved NLA Høgskolen, men utenfor de fire veggene har våren endelig ankommet, og Holmås vet å nyte årstiden.

I går var han ute på tur i hjembyen Moss og fulgte med på fuglene som er i ferd med å ankomme fra sydligere strøk.

– Jeg er lidenskapelig fugleinteressert. En amatørornitolog, forteller han.

– Det er herlig å se trekkfuglene komme og lande på åkrene.

Men det er ikke bare trekkfuglene som er i ferd med å innta landet vårt for tiden, i hvert fall ikke om vi skal tro mannen vi nå snakker med.

Karismatikeren Holmås, som tidligere har sittet i lederskapet i Oase-bevegelsen, vil skape bevissthet og advare mot karismatiske strømninger som han mener er i ferd med å innta den norske kristenheten. Det gjør han i boka «Ved en korsvei: Åpent brev til mine karismatiske venner», som kom ut tidligere i vår.

Her diskuterer han trender og utviklingstrekk som springer ut ifra den såkalte apostolisk-profetiske bevegelsen, eller «New Apostolic Reformation» (NAR), som strømningen også kalles.

Oppvokst med karismatikk

– Når jeg kaller boka et åpent brev til mine karismatiske venner, er det et viktig poeng, innleder vår samtale med.

– Jeg skriver som en karismatiker til mine karismatiske venner, der jeg også trekker inn mine egne erfaringer som karismatiker. Det første møtet med karismatikken fikk jeg som barn i Oase-bevegelsen på 80-tallet. Det formet meg helt grunnleggende. Siden har jeg vært i Ungdom i Oppdrag og en del andre sammenhenger. Det er jeg også veldig takknemlig for.

Så begynner han å beskrive fenomenet han vil advare mot. Han bruker god tid før ordene forlater munnen hans, og understreker at han har satt av mye tid til dette intervjuet. Han vil at dette skal presenteres på en riktig måte, for det er et nokså uoversiktlig farvann å navigere i.

Noe av det mest alvorlige med denne teologien er at den nedskriver Guds suverenitet.

Geir Otto Holmås - praksisleder ved NLA Høgskolen
  • Les ukens portrett. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer


Anbefalte innlegg