Møtte drapsmennene med kjærlighet Reportasjen
«Korset og springkniven» gjorde David Wilkersons innsats verdenskjent. Nå er kanskje hans profetier mer kjent. 

 

Tekst: Ane-Marthe Hop-Hansen

Den 26 år gamle utkantpredikanten David Wilkerson fikk se en avisreportasje om et brutalt mord i New York. Mens allmennhetens hat økte mot den brutale ungdomsgjengen som utførte udåden, fikk Wilkerson hjerte for gjerningsmennene. Det er nå 60 år siden hendelsen. I dag kjenner hele verden til Wilkersons arbeid for å hjelpe utsatte ungdommer, takket være boken og filmen «Korset og springkniven».

Han kom gjerne med et upopulært budskap. Det synes jeg er litt kult.

Da David Wilkerson leste om det brutale ungdomsdrapet i New York i 1958, bestemte han seg for å kjøre de 60 milene fra hjemstedet Pennsylvania for å overvære rettssaken. Han klarte å komme seg inn i rettslokalet på tilskuerplass, men da han senere forsøkte å ta seg fram til dommerne, ble det bråstopp. Han ble løftet ut av vaktene og møtte i stedet New Yorks presse utenfor dørene.

Neste dag var David Wilkerson i både aviser, på radio og tv . Han ble beskrevet som en naiv og enkel småbypastor som ikke ville være med på hatet mot de unge forbryterne.

  • Les ukens reportasje om avdøde Wilkerson som er aktuell på ny. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer