Frelst til fjells Reportasjen
I fjelleldoradoet i Noresund vil Filadelfiakirken skape et nytt samlingspunkt for norske menigheter.

 

Noe av det første vi måtte lære oss, var å ta ting «på sparket». Det var vanskelig. Det var vi slett ikke vant til. Vi har ikke engang noe uttrykk for det på dansk, sier Maria Næsstrøm med en latter.

Utenfor har det snødd tett i dag. Vi har kommet til midten av mars, og de fleste går og venter på våren slik barn venter på presangene på julaften. Men i Noresund blir påsken hvit, det er ikke tvil om annet. Det er ikke mye ved Krøderen akkurat nå som minner om våren som Jørgen Moe så poetisk beskriver i «Den gamle Mester» fra 1855.

Det er hit det danske ekteparet Maria og Peter Næsstrøm valgte å flytte.

En gang i tiden drev de et cateringfirma utenfor København. Peter jobbet døgnet rundt, pengene rullet inn, de hadde alt de trengte, men noe manglet likevel. Så møtte de Gud, begge to, og ble frelst. De solgte det de hadde; firma, hus, bil. Så  flyttet de til Norge, i tjeneste for Jesus.

Og tok ting «på sparket».

Samtidig har de et brennende ønske om å bruke den arenaen til å nå ut med evangeliet.

Personlig forfulgt

Vi sitter i matserveringen på Sole Gjestegård når vi kommer inn på temaet. Foranledningen er spørsmålet om hvor forskjellige dansker og nordmenn egentlig er. Og jo, vi er forskjellige, mener Maria og Peter. Nordmenn krever ikke så mye. Vi er muligens litt enklere. Og vi tar ting på sparket.

– Det kan jo være både positivt og negativt. Vi opplevde det i første omgang kanskje litt negativt. Spesielt han, sier Maria, og peker på ektemannen.

– Han var helt opprørt mange ganger. Han følte seg personlig forfulgt, han følte seg sjikanert. For han ble jo nedprioritert, det var sånn han oppfattet det. Folk dukket jo ikke opp til avtaler.

Peter sitter og humrer mens Maria snakker, og nikker bekreftende.

– Det holdt på sånn i flere måneder. Men helt plutselig fant jeg ut at det ikke hadde noe med meg å gjøre. De gjorde jo akkurat det samme mot hverandre. Jeg hørte at de norske kollegaene mine klaget over det samme som jeg.

Og da var Peter Næsstrøm solgt.

– Jeg elsker Norge. Om du ikke elsker nordmenn, så kan du ikke elske noen mennesker, sier han nå.

  • Les hele påskereportasjen. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer