– Plutselig var det som om Ånden falt Kristenliv

Mennesker fra Norge, Finland og Estland oppsøker Livets Ord etter at en spesiell hendelse fant sted i menighetens Bibelskole.

 

Jeg har blitt befridd fra depresjonen.

 

Fri fra depresjon

For noen uker siden fikk Bibelskoleelevene undervisning om Den Hellige Ånd.

– Plutselig var det som om Ånden falt. Flere elever fikk profetiske budskap og ble sterkt berørte, forteller ansvarlig for Bibelskolen i Livets Ord, Simon Ahlstrand, til den svenske avisen Dagen.

Han var ikke selv til stede i undervisningen da det skjedde, men møtte en elev etter timen. Hun har vært mye nedstemt, men nå kom hun gledestrålende imot ham og utbrøt: – Jeg har blitt befridd fra depresjonen.

– Hun hadde opplevd total frihet, sier Ahlstrand.

 

– Bare Gud 

Etter timen satt elevene i gang med spontane bønnemøter, og menighetens unge ble inspirert.

– Foreldre forteller at barna deres ikke vil reise hjem, de vil være igjen å be, sier Simon Ahlstrand.

Personalet på Livets Ord er også berørt. Forrige uke skulle de ha et informasjonsmøte om Europakonferansen som menigheten arrangerer hver sommer, men de opplevde Den Hellige Ånd så sterkt at all planlegging ble lagt til side.

– Det er tydelig at det ikke er vi selv som styrer dette, det er bare Gud som gjør det, sier Simon Ahlstrand.

 

Vi står midt i det og vet ikke helt hvor dette tar veien.

 

En prosess

– Hva tror dere dette skyldes? 

– Vi har ingen felles tanke som forsamling, men personlig tror jeg det kan være at vi har gått igjennom en prosess de siste årene. Etter tilgivelsesgudstjenesten der vi erkjente våre feil, ville vi rette blikket fremover. Vi stilte oss til disposisjon for Gud, og var bevisste på at Gud må gjøre sitt verk i vårt indre først. Kanskje er det nettopp det som skjer nå. Samtidig er vi på et tidlig stadium. Vi står midt i det og vet ikke helt hvor dette tar veien, sier Ahlstrand.

Denne uken har Bibelskolens samlinger vært åpne for allmennheten, og pastor Joakim Lundqvist har undervist om Ånden.

kommentarer