Åshild Mathisen ferdig som sjefredaktør Hovedsak / Samfunn
De ansatte i avisen ble informert om redaktørens avgang på et allmøte fredag formiddag klokken 11, skriver Vårt Land.

Tekst: Karl Andreas Jahr og KPK

Styret i Mentor Medier var samlet til krisemøte torsdag 22.mars, hvor konflikten mellom konsernsjef Per Magne Tveiten og sjefredaktør og publisher i Vårt Land, Åshild Mathisen, skal ha stått på agendaen.

Ifølge Dagens Næringsliv fikk Mathisen umiddelbart etter møtet beskjed om å innfinne seg til et drøftelsesmøte med sin styreleder Per Magne Tveiten klokken 10 fredag morgen. Her var oppsigelse av Mathisens arbeidsforhold tema.

Dette er så ødeleggende for Vårt Land.

– Helt knust 

Sjefredaktørens avgang kommer etter at en konflikt mellom henne og Tveiten har kommet fram i mediene etter at Mathisen fortalte redaksjonen at styrelederen muntlig hadde fortalt henne at han ikke hadde tillit til henne.

I forkant av styrets krisemøte sendte redaksjonsklubben og Parat i Vårt Land hvert sitt brev til alle styremedlemmene og ba dem om ikke å gjøre vedtak om Åshild Mathisens stilling på styremøtet, skriver Vårt Land.

En gruppe av aksjonærene i Mentor Medier AS krevde i forrige uke en ekstraordinær generalforsamling og redaksjonsklubben og Parat ba styret respektere dette kravet.

I en epost til Dagens Næringsliv skriver Mathisen blant annet:

– Jeg er helt knust. På vegne av leserne som ønsket dette prosjektet, og ikke minst de ansatte – som har jobbet knallhardt med å få til fornyelsen. Og jeg er stolt, for det klarte vi på så kort tid! Vi satte Vårt Land på kartet og tok en helt ny posisjon i offentligheten. Det var nå vi skulle begynne å høste av alt arbeidet, og vi hadde så mange spennende planer på trappene. Dette er så ødeleggende for Vårt Land.

Fryktkultur

– Jeg skal ikke legge skjul på at det har vært ulike syn i styret og at det har vært krevende diskusjoner. Nå er det viktig at det blir arbeidsro i det viktige arbeidet med å utvikle Mentor Medier for fremtiden, skriver styreleder Mentor Medier, Tomas Brunegård, i en SMS til Vårt Land.

Bakgrunnen er påstander om fryktkultur i Vårt Land. Anonyme kilder, blant annet tidligere journalister, har blitt sitert i en rekke medier.

Religions- og debattredaktør Alf Gjøsund tar over som midlertid publisher i Vårt Land. KPK

kommentarer