– Hollywood er et kall Hovedsak
Jim Caviezel er aktuell med en ny bibelfilm. Han vil vise kollegaene i Hollywood hvem Jesus er.

 

Bilde: Lukas (Jim Caviezel) og Paulus (James Faulkner) i den nye filmen «Paul, Apostle of Christ».

Jim Caviezel er Hollywood-stjernen som først og fremst er kjent for sin rolle som Jesus i Mel Gibsons «The Passion of the Christ» fra 2004. Han spilte også hovedrollen i den prisbelønte tv-serien «Person of Interest», men Caviezel er slett ikke ferdig med bibelske roller.

Fredag slippes nemlig filmen «Paul, Apostle of Christ» på kinoer i USA, og Caviezel vil også spille Jesus i Gibsons oppfølger av «The Passion of the Christ», som foreløpig ikke har noen kjent utgivelsesdato.

«The Passion of the Christ»-oppfølgeren vil ta for seg Jesu dager i dødsriket, et tema som Korsets Seier skriver om i påskenummeret som kommer i postkassene på fredag. Kjøp abonnement eller enkeltavis her!

– Kan ikke dømme dem

Og til avisa The Christian Post forteller Caviezel at han ser på de bibelske rollene som et kall.

– Jeg har definitivt sett så mange i min bransje som er rike, men som også er «døde», sier han.

– Herrens budskap til meg var: «Du har kjent min kjærlighet strømme gjennom deg. Du kan ikke dømme dem, du må være kjærlighet for dem, for det er den eneste Kristus de noen gang vil kjenne.»

I «Paul, Apostle of Christ» spiller Caviezel evangelisten Lukas. Han innrømmer at han liker å ta med seg de moralske verdiene som de bibelske karakterene gir ham.

– Jeg ser på rollen til Lukas, på det å være hel i kropp, sjel og ånd. I min bransje snakker man om å være hel i kropp og i sjel, men aldri i ånden. Det er det med ånden som motiverer meg, sier han.

Velger Gud framfor Hollywood

Og dersom han måtte velge mellom Hollywood og Gud, vet han godt hva han ville valgt.

– Jeg skal være helt direkte: Min bransje har vært her i et århundre, men Guds ord har vært her i 5.000 år, dersom du går tilbake til Moses og Abraham, sier Caviezel, som ikke nødvendigvis føler seg komfortabel med å spille rollen som Jesus i Mel Gibsons filmer.

– Er jeg den rette mannen for rollen? Nei, jeg mente aldri at jeg var den rette til å spille Jesus, men en venn av meg fortalte meg dette – han sa: «Gud velger ikke alltid den beste, men han valgte deg. Så hva vil du gjøre med det?»

 

 

kommentarer