Skilt og gjengiftet Reportasjen
For pastor Bjørn Roger Hansen (60) og kona Inger-Lill Eberson Hansen (57) har det vært svært tøft i møte med Gud, mennesker og Pinsebevegelsen. 

 

Tekst og foto: Karl Andreas Jahr

De ser på hverandre.

De smiler.

Den tidligere pinsepastoren Bjørn Hansen har akkurat kommet hjem fra jobben i Evangeliesenteret til kona Inger-Lill Eberson Hansen.

De er begge ferdige på jobben. 

Kvelden kan komme til det gamle, men nyoppussede huset i Slevik utenfor Fredrikstad.

Begge bærer likevel på noen arr som har blitt vanligere i Norge, også blant kristne. De maktet ikke leve opp til den definerte lakmustesten; det livslange ekteskapet. De giftet seg unge, begge to. På hver sin kant. Begge ekteskapene gikk i grus. Begge forlot sin forrige partner.

– Jeg hadde ingenting mer å gi, forteller Bjørn.

Jeg valgte å gå imot Guds bud. Likevel har jeg en visshet om at Gud elsker meg.

De har begge satt seg i sofaen. Middagen er klar. Inger-Lill sukker og nikker.

– Ikke jeg heller, selv om jeg visste at det var galt å skille seg.

Den erfarne pinsepastoren Bjørn Hansen ser på klokka mens han beskriver en ganske tøff oppvekst. Han skal hente to barnebarn senere i kveld. I morgen reiser de på hytta i Nord-Torpa ved Dokka sammen. Hytta har Bjørn og Inger-Lill bygd i fellesskap. 

KS MENER: Kanskje det vanskeligste spørsmålet. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

NY START: Over fire sider i Korsets Seier forteller vi historien om pastor Bjørn Roger Hansen (60) og kona Inger-Lill Eberson Hansen som ble skilt på hver sin kant. I november 2001 giftet de seg. Da hadde de til sammen seks barn.

På overflaten

Da han ble frelst som 21-åring hadde han få tidligere erfaringer med kristne miljøer. Østfoldingen ble raskt ivrig i tjenesten, som ble oppmuntret av pastoren Olaf Deila i Filadelfia, Fredrikstad. 23 år gammel giftet han seg med den tre år yngre Torild.

På overflaten kunne det virke som idyll: Et ungt ektepar med et langt, rikt liv i Herrens tjeneste foran seg.

  • Les den sterke historien om hvordan det opplevdes å bli skilt og gjengiftet som pastor i Pinsebevegelsen. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer