«Ny» kristenradio på lufta Kultur
Kristne lokalradioer i Bergen, Stavanger og Kristiansand slår seg sammen til én kanal kalt «P tro», og sender felles sendinger fra 1. mars.

 

De tre søsterradioene Radio Sørvest (Stavanger), Gimlekollen Radio (Kristiansand) og Radio Gnisten (Bergen), som er tilknyttet Norsk Luthersk Misjonssamband, har allerede hatt et tett samarbeid i mange år, med utveksling av saker, og samproduksjon av programmer.

Ved nyttår ble radioene slått sammen i et nytt eierselskap. Fra torsdag 1. mars er de også én radio på lufta.

– Navnet sier noe om hvem vi er og hva vi vil, sier styreleder i P tro, Erik Waaler i en pressemelding.

LES MER: Filadelfia Kristiansand starter ny DAB kanal

Kvalitet som mål

Håpet er at nysatsingen kan bidra til videre vekst, også på DAB og internett. Radio Sørvest, som nå blir P tros Stavanger-avdeling og kanalens hovedkontor, har ifølge tall fra lokalradioforbundet doblet sin oppslutning etter at NRK og de kommersielle kanalene forlot FM-nettet.

– Målet er å nå mye lengre ut, få høyere kvalitet på radioen, og en mer samkjørt radio. Målet vårt er å servere veldig god radio, sier Waaler.

P tro har rundt 6,5 årsverk og sender på DAB, internett og er også på FM-båndet i Stavanger og Kristiansand.

Vi er glade og takknemlige for at så mange engasjerte seg.

Fortsatt lokal

Selv om det nå blir mye samsending mellom Bergen, Stavanger og Kristiansand lover radiostasjonen at den lokale tilknytningen vil bli ivaretatt. Separate, lokale sendinger i Kristiansand og i Stavanger-området får også plass på sendeplanen mandag til fredag, under vignetten «P tro lokal».

Da det skulle settes nytt navn på den felles radiosatsingen i Bergen, Stavanger og Kristiansand ble lytterne involvert gjennom en navnekonkurranse. 137 forslag kom inn.

LES MER: Filadelfia-radiovert vant pris

–  Vi er glade og takknemlige for at så mange engasjerte seg, og sendte inn forslag, sier daglig leder Ivar Eiken (hovedbildet).

Seks av navneforslagene ble med til en «finalerunde» før valget falt på P tro.

– P-en signaliserer at det er en radiokanal, etter modell fra P1, P4 og en rekke andre. «Tro» viser til at troen på Jesus står sentralt i programtilbudet, forteller Eiken. KPK

 

kommentarer