«Mange sier at jeg er gal, men jeg lever for Gud.» Samtalen
Proffkeeper Arnold Origi (34) opplever seg misforstått i media. 

 

Tekst og foto: Deborah Selbekk Lunde

Den tidligere Lillestrøm-keeperen Arnold Origi er i vinden om dagen.

For bare noen uker siden fikk Arnold mulighet til å trene noen uker sammen med storklubben Crystal Palace i den britiske toppligaen Premiere League. En klubb hvor det ikke er uvanlig at spillerne tjener opptil en halv million kroner i uken. Men prøvespillet førte ikke til noen kontrakt med storklubben. Skuffet over å ikke få oppfylt proffdrømmen, gikk Arnold tilbake til det han trodde var en sikker plass på Lillestrøm. Men til sin store overraskelse hadde Lillestrøm hentet inn to nye keepere i Arnolds fravær. 

– Jeg gjorde alt riktig da jeg dro. Jeg fortalte at oppholdet i England var midlertidig. Det var en stor misforståelse, mener Arnold. 

Denne sesongen skulle bli Arnold beste. For to måneder siden ble han kåret til cuphelt. I dag er han klubbløs og arbeidsledig. Arnold innrømmer at han har gått noen runder med Gud, og at han til tider har vært både oppgitt og sint. 

Kristne forstår, for vi ser på verden med samme øyne.

– Jeg var frustrert på Gud. Han kunne latt meg bli i Lillestrøm hvor jeg var komfortabel. Jeg var fornøyd med livet. Jeg hadde det veldig greit, sier han og sukker.

Arnold hadde god lønn og trivdes i klubben. Men han vet at Gud har kontroll. 

– Gud lyver aldri. Når han fjernet meg fra Lillestrøm, vet jeg at det er fordi han har noe bedre. 

– Gud saboterer ikke mine planer med mindre han har en bedre plan. Jeg sa til Gud at han kan bruke livet mitt. Da må jeg stole på ham, sier han bestemt. 

LES MER: Døpte fem lagkamerater. 

Taus overfor verdslige medier

Den noe ugunstige situasjonen gjør at mange i sportsverden vil ha noen ord med Arnold om dagen. Men han sier ofte nei til intervjuer. 

– Fotballverden forstår det ikke. Mennesker som ikke kjenner Gud skjønner ikke hvorfor jeg gjør dette. De skjønner ikke hvorfor jeg ikke er stresset eller frustrert. Mange sier at jeg er gal, men jeg lever for Gud.

Hvis du er født på ny i Kenya, så blir du sett ned på.

Arnold innrømmer at han ikke alltid «gidder» å forklare for mennesker hva det er han holder på med. 

– Når tiden er inne vil de se at det var Guds hånd som styrte det hele fra starten. 

Han var derimot aldri i tvil om han skulle takke ja til intervju med Korsets Seier. 

– Kristne forstår, for vi ser på verden med samme øyne.

  • Les det åpne og ærlige portrettet av den erfarne eliteseriekeeperen. Han forteller hvorfor han synes det var «flaut å være frelst. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg