Nattklubb ble kirke Reportasjen
I ferieparadiset Puerto Rico gikk nattklubben konkurs.

 

Tekst: Marit Joys Wigart

Da Skandinaviska Turistkyrkan overtok lokalet, ble det så folksomt at mange satt på fortauet under gudstjenesten.

Det er fredag morgen, i midten av desember. I Puerto Rico på Gran Canaria ruller bølgene dovent innover den lange stranden. En skare turister, flesteparten skandinaviske, har allerede kapret en solseng for dagen og ligger pal i den varme solen. Klokken er bare ti på morgenen, men gradestokken viser allerede 27 grader i skyggen.

I Skandinaviska Turistkyrkan, et steinkast fra stranden, begynner også temperaturen å stige, om enn på en litt annen måte. Her er nemlig fredagens faste bønnemøte i full gang, og bønnene stiger opp fra hjerter som er varmet av Guds kjærlighet til den populære øya i Atlanterhavet. Den ivrige gjengen på 15 personer ber for Kanariøyenes innbyggere og turister, og for Guds menighet. Når bønnebruset stilner etter halvannen time, går det over i lystig prat og lunsj i kirkens kafé i naborommet.

De driver et humanitært arbeid som heter Nabohjelpen, som hjelper omkring 600 familier.

Kjærlighet ved første blikk

Rundt et av kafébordene treffer Korsets Seier ekteparet Evy og Terje Martinsen. De har jobbet som frivillige her i Skandinaviska Turistkyrkan i over 13 år, og i april 2016 ble de innsatt som ledere, etter Magne og Frøydis Aker. De forteller at forholdet deres til Skandinaviska Turistkyrkan i Puerto Rico har vært preget av kjærlighet ved første blikk. 

– Da vi kom inn her for første gang for 12 år siden, hadde vi jobbet som assistenter i Skandinaviska Turistkyrkan på Tenerife i deler av to sesonger. Året etter kom vi hit på en påskeferie for å hvile. I samme øyeblikk som vi satte føttene våre i lokalet her, kjente vi at det var her vi skulle være, smiler Evy.

Terje strekker en arm ut mot kafélokalet rundt oss. 

– Den gangen brukte vi dette lokalet både til møter og kafé, og det var ganske tungvint, sier Terje. Etter hver gudstjeneste måtte alle ut av rommet, så de kunne gjøre det om til kafé, og så var det motsatt prosedyre før hver gudstjeneste. Folksomt var det også.

– Vi måtte sette klappstoler på fortauet utenfor, så alle kunne delta, ler Evy, som er takknemlig til Gud for at ingen besvimte eller fikk hjerteinfarkt i det fulle lokalet i varmen. At Skandinaviska Turistkyrkan i dag eier både kafélokalet (200 kvadratmeter) og det 450 kvadratmeter store nabolokalet hvor de holder møtene sine, skal Gud ha æren for. 

– Alt dette er et økonomisk mirakel, som vi bare takker Gud for, sier Evy.

Vi bar ut all alkohol, og hentet inn korset! Gudstjenestene skjøt straks fart og lokalet. 

Fra nattklubb til kirke

For seks år siden var det en nattklubb i det som i dag er Skandinaviska Turistkyrkans møtesal. Rettere sagt var det mange nattklubber der. Stadig vekk prøvde nemlig nye nattklubbdrivere å trekke folk, men uten hell. 

– Alle gikk konkurs, sier Terje.

Den siste nattklubben som prøvde lykken i kirkens nabolokale var nattklubben «Kiss». Men heller ikke de fikk det til å svinge.

  • Les ukens reportasje. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer