NLM vil ikke flagge for Israel-jubileum Samfunn

Ledelsen i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) ønsker ikke å heise det israelske flagget på organisasjonens generalforsamling.
.

Det var deltakere på et bibelkurs på Tonstadli leirsted som oppfordret hovedstyret til å heise det israelske flagget under NLMs generalforsamling for å markere Israels 70-årsjubileum som egen stat.

Det ønsker hovedstyret ikke å gjøre.

– Å heise det israelske flagget kan lett forstås som en politisk markering, skriver Øyvind Åsland, generalsekretær i NLM og Kåre Johan Lid, leder i NLM Norge i et leserinnlegg i avisen Dagen.

NLM-lederne presiserer at NLM tror at jødene er Guds utvalgte folk, men forklarer at organisasjonen historisk har brukt flagg fra NLMs misjonsland i ulike sammenhenger.

– Det har vært gjort for å markere vårt kall til å nå mennesker i disse landene med evangeliet. Å heise et israelsk flagg blir noe annet da NLM ikke driver arbeid i dette landet, skriver de.

NLM: Blir åndelig manipulerte på arbeidsplassen

Tar det til etterretning

Tidligere generalsekretær i NLM, Ola Tulluan, var en av de som signerte og ønsket heising av det israelske flagget.

Han har ikke endret mening, men sier til Dagen at han er fornøyd med hovedstyrets behandling av saken.

– Jeg tar uttalelsen fra hovedstyret til etterretning, sier han.

Også forkynner Vegard Svensen, som synes NLM har holdt en for lav profil når det gjelder støtte til Israel og skrev under på oppfordringen, viser forståelse for hovedstyrets beslutning.

– Vi kan ikke legge skjul på at dette er en politisk betent sak, og vi ønsker ikke å politisere denne samlingen verken innad eller utad. I NLM er det ulike syn på hvor sterkt man skal gå ut. Vi skal ikke bidra til splittelse. Derfor støtter jeg avgjørelsen til hovedstyret, sier Svensen til Dagen.

ESPEN OTTOSEN vil ha med seg pinseledere ut i offentligheten.

Seminar og bønn

Selv om NLM-ledelsen ikke ønsker å heise flagget eller sende en hilsen til den israelske ambassaden under sin generalforsamling, vil Israel likevel få en plass under arrangementet.

– Vi vil legge til rette for et teologisk seminar om Israel og vårt ansvar for det jødiske folk. Vi vil også gjennomføre bønn for Israel og Midtøsten under GF, skriver Åsland og Lid i sitt leserinnlegg.

Svensen sier til Dagen at han ikke tenker å gjøre noe mer med denne saken.

– Jeg synes det hadde vært på sin plass med en lykkeønskning fra generalforsamlingen, men jeg har respekt for de vurderinger som ligger til grunn. Nå er jeg glad for at man i alle fall ønsker å be for landet under generalforsamlingen, sier han. KPK

 

kommentarer