Sunrise over village in central Egypt - looking over a church's dome to mosque minarets Nyheter

En ansatt i det svenske Migrationsverket, som behandler asylsøknader, spurte i et intervju med en asylsøker om han var klar over at kristne og muslimer har samme Gud.

Asylsøkeren kommer fra Afghanistan og søkte asyl i Sverige høsten 2015. Der har han konvertert fra islam til kristendom, men Migrationsverket tror ikke på ham. Saken skal prøves i Migrationsdomstolen denne våren.

 

Migrationsverket konstaterer at det handler om to ulike sekter

Sektstemplet Pinsebevegelsen

Saken er bare en av mange. Den svenske avisen Dagen har flere ganger meldt om Migrationsverkets manglende religionskunnskap.

Nå har også avisen offentliggjort noen av spørsmålene asylsøkerne må svare på. Blant dem er spørsmål om hva som er forskjellen mellom katolisisme og protestantisme, hva som skiller en misjonsforsamling fra Pinsebevegelsen og den svenske kirken, og hva som ifølge kristendommen er forbudt.

I en utvisningsbegrunnelse mot en mann som hadde konvertert til kristen tro, skrev Migrationsverket at vedkommende «har oppgitt at han tilhører Equmeniakyrkan. Trass i dette er han også med i aktiviteter i en Pinsemenighet i Borås. Migrationsverket konstaterer at det handler om to ulike sekter, som riktignok tilhører samme trosretning, men at forskjellene mellom dem er store…»

Equmeniakyrkan er navnet på et kirkesamfunn bestående av Metodistkirken, Baptistsamfunnet og Misjonskirken.

 

Vi skulle ikke ha benyttet begrepet sekt i denne sammenheng

Uheldig formulering

Matilda Niang i Migrationsverkets pressetjeneste sier at det var en uheldig formulering.

– Vi skulle ikke ha benyttet begrepet sekt i denne sammenheng, sier hun til Dagen. Hun forteller også at de planlegger videreutdanning av personalet i konverteringsspørsmål.

kommentarer