Foto: Matunda Bigirimana. Disippel
«Ja takk, begge deler», sier Hillsong-pastor Andreas Hasseløy.

 

Tekst: Anne Gustavsen
Foto: Arkiv og Anne Gustavsen

– Det er fullt mulig å stå klokkeklart fast på guds ord og samtidig kommunisere med dagens mennesker i tråd med hensikten å søke og frelse de som var fortapt.

Det sa Hillsong-pastor Andreas Hasseløy da han talte om «Kom og følg meg» under Led18 torsdag ettermiddag.

– Folk må få øye på Jesus FØR vi kan disippelgjøre dem, understreker han.

– Det må være mulig for folk som aldri har hørt en preken å få en opplevelse av Jesus når de kommer inn i våre kirker. Vi må bygge kirker som sier «kom og se» uansett folks bakgrunn.

Hasseløy utfordret Pinsebevegelsen til å bygge kirker som inkluderer bredt, men som samtidig ikke kompromisser på Guds ord.

Det er en misforståelse at nestekjærlighet er et kjernepunkt i evangeliet, det er bare en nydelig bivirkning av evangeliet.

Hvordan

Hva kjennetegner kirker som vil at alle slags mennesker skal  få tak i Jesus? spurte Hasseløy, og pekte på følgende punkter:

  1. Tydelig og klar forståelse av evangeliet.
  2. At vi snakker et språk som vanlig ola nordmenn forstår: Det betyr et krystallklart evangelium, men i en relevant kontekst.
  3. Ekstrem inkludering: Det betyr ikke multimedia-fokus eller andre stilige gjenstander, det relasjonelle står i sentrum. Ikke alle kan by på lyd og lys som på Oslo Spektrum, men alle har kaffe og knekkebrød med brunost og syltetøy å by på.
  4. Be for venner og inviter dem til kirken.

TALTE: Solveig Hegdal, Sentrumkirken Sandnes og styreleder i PBU.

– Det er en misforståelse at nestekjærlighet er et kjernepunkt i evangeliet, det er bare en nydelig bivirkning av evangeliet. Korset er det sentrale. At Jesus er en guds kraft til frelse.

KRISTOFFERSENS ÅPNINGSTALE: Disse 6 punktene kjennetegner en disippel

Avgjørende livsfaser

Torsdag ettermiddag åpnet LED 18 tradisjon tro holdt Pinsebevegelsens leder, Sigmund Kristoffersen åpningstalen. Den kan du lese i sin helhet her.

Solveig Hegdal, styreleder i PBU, snakket om at enhver livsovergang er en potensiell mulighet til å parkere troen.

– Det kan være forelskelser, familieetablering, jobb og nye livsfaser.  Det er viktig at vi som kirke kan være tilstede i alle disse overgangene og skape innhold til alle livsfasene.

En av disse fasene er barndommen.

– Kanskje burde vi, i våre menigheter, kunne kostet på oss litt mer ressurser og strategi på de første livsårene mot barna og de unge. La oss ikke slurve i timen i de årene som er så viktig og gir ringvirkninger for hele livet. Det du gjør for barn er viktigere enn alt annet du gjør, mener Solveig Hegdal.

 

kommentarer