John Piper ut mot kvinnelige lærere Kristenliv
John Piper, kjent teolog, forfatter og grunnlegger av DesiringGod.com, uttalte nylig i en podcast at han mener at kvinner ikke bør undervise på teologiske høyskoler og universitet.

 

Tekst: Ane-Marthe Hop-Hansen

Spørsmålet kom fra en lytter som selv var usikker på om kvinner burde være med på å utdanne pastorer.

Piper refererte til 1.Timoteus 2,12: «Jeg tillater ikke en kvinne å opptre som lærer, heller ikke å være herre over mannen; hun skal være stille.»

– Det handler ikke om at kvinner ikke skal få studere på teologiske skoler. Det handler om hvorvidt kvinner skal opptre som mentorer og lærere for de som forbereder seg på en rolle som i Bibelen er forbeholdt menn, sa Piper.

Han understreket også at kvinner kan være kompetente og intelligente lærere med gode pedagogiske evner, men han mener det er vanskelig å forstå at kvinner skal kunne trene pastorer til en oppgave de selv er ekskludert fra.

Aldri verdsatt

Pipers kommentar har fått sterke reaksjoner, blant annet fra forfatter og leder Kaitlin Curtice som skrev på Twitter at hun ikke er overrasket.

«Det minner meg om en av pastorene fra min oppvekst, en mann jeg setter høyt, men som aldri verdsatte meg som leder», skrev hun.

Videre oppfordret hun sine mannlige følgere til å legge ut eksempler på kvinnelige menighetsledere som har bidratt i deres trosliv. Mange fulgte oppfordringen og hyllet sine kvinnelige ledere.

Større

Men Piper har også fått støtte, blant annet fra sin lærerkollega og pastor Joe Rigney.

Han skrev på Twitter at i undervisning av kommende pastorer er mentoring fra lærere som selv har vært pastorer den beste undervisningsmetoden. Han ser det da som ulogisk at kvinner skal ha en slik posisjon.

 

kommentarer