KrF frykter sekulære Venstre Nærbildet
– Alkohol og skjenketider er bare en del av et større bilde, sier Øyvind Håbrekke i Skaperkraft. 

 

Tekst: Ane-Marthe Hop-Hansen
Foto: Privat

– Er du overrasket over at Venstre går inn i regjering med Høyre og Fremskrittspartiet?

– Etter valget trodde jeg ikke Venstre kom til å gå inn i regjering, men de ga signaler på høsten som tilsa at de ville det. De som setter seg ned rundt forhandlingsbordet, har som regel tenkt nøye gjennom hva det vil si. Det er sjelden det blir brudd når forhandlingene har begynt.

– Hvorfor blir ikke KrF med? De velger å være den av de fire som står utenfor.

– KrF velger å være uavhengig, men jeg tror de må søke makt i større grad enn de har gjort før. Diskusjonen om regjeringssamarbeid i KrF og de andre sentrumspartiene har i for stor grad vært en konkurranse i å holde seg ren. Det har nesten blitt slik at de edleste politikerne er de som holder seg utenfor. Men det er viktig å huske at politikk handler om å søke makt, og da må man være pragmatisk på hvem man samarbeider med. Jeg tror KrF vil være tjent med å bli mer pragmatisk slik at de til enhver tid søker å få gjennomslag. Da må man være villig til å sitte i regjering med partier man ellers kan være uenig med.

Jeg er veldig overrasket over at de har hoppet over de innledende verdiformuleringene som tidligere regjeringserklæringer har hatt.

– Hareide frykter aggressiv sekularisering med Venstre i regjering. Hva tenker du om det?

– Jeg forstår at han sier det. Når de tre partiene går sammen, vil de sitte med en del saker som KrF ikke er enig i og som går i en mer høyreorientert retning.

– Regjeringen ønsker å flytte skjenketiden fra klokka 20 til 21. Er det dette som viser sekulariseringen? Alkohol og serveringstider?

  • Miraklene har kommet på løpende bånn for Syrias kristne. Les artikkelen. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer