Gir det beste til Korsets Seier Kristenliv

– Jeg prøver å få fram lidelsene i bildene. Jeg hadde noen Kristus-portretter og dette egner seg best. Det er dette jeg liker best selv, sier Kolbrek om maleriet han har gitt til Korsets Seier. Denne våren har nye abonnenter mulighet til å vinne Kristus-portrettet som Korsets Seier nylig mottok.

Da jeg var blant de fattige på Cuba, så jeg at budskapet i maleriene griper dem mer. 

Stor respons i utlandet

Maleriet, som er av Jesu ansikt med tornekrone, har en verdi på 8.000 og er ikke helt ulikt Kolbreks øvrige Kristus-portretter. Han begynte å male Kristus i 1983 og har hatt utstillinger i ulike menigheter. Mange av maleriene beskriver Jesu møte med mennesker og lidelsens ulike faser helt fram til oppstandelsen. Alle bildene er tilknyttet en bibeltekst.

Kolbrek har også vært i utlandet med maleriene, og der har han fått større respons enn i Norge.

– I Norge har vi det så greit på alle måter, og vi har alltid hørt dette budskapet. Da jeg var blant de fattige på Cuba, så jeg at budskapet i maleriene griper dem mer, forteller Kolbrek.

Han har også hatt med seg maleriene til fengsler i Ukraina og på Filippinene.

– De lever veldig isolert, og de tar imot. Det blir ofte mer liv over det enn her hjemme, sier han. 

Jeg har ikke prøvd å male pene bilder

Passer i et hjem

Kolbrek har malt vakre landskap i 50 år, og det er det som har vært hans levebrød. Han liker å stå ute og male det han ser, men når han maler Jesus, har han et annet budskap.

– Det er mer personlig og interessant. Jeg ønsker at det treffer mennesker, at mennesker skal få tro på Jesus. Det er det som ligger i budskapet. Jeg har ikke prøvd å male pene bilder, sier han.

Han har hatt noen private kjøpere, men maleriene hans henger også i en del kirker og bedehus. Flere av bildene er også trykt opp som plakater.

Årets Led-konferanse markerer starten på kampanjen der alle Korsets Seiers nye abonnenter blir med i trekningen av Kristus-portrettet. 

– Jeg håper dere får flere abonnenter. Maleriet passer i et hjem, avslutter Reidar Kolbrek. 

kommentarer