Da New York gikk fra mørket til lyset Samtalen
Kong David gjorde Jerusalem til Guds by for 3.000 år siden. Resten vil Mac Pier (59) ta seg av.

 

Noen synes det er tungt å lese i Bibelen. Andre synes det er enklere. Noen blir overveldet av sidene fylt opp med tett tekst. Andre blir vant til den lille skriften. Noen har som mål å lese gjennom Bibelen i løpet av livet sitt. Andre har allerede vært gjennom den, kanskje til og med flere ganger.

– Jeg leser gjennom Bibelen hver 90. dag, sier McKenzie «Mac» Pier.

Helt nøkternt. Ikke for å skryte, ikke som om det skulle være noe ekstraordinært, heller som om det var den mest naturlige ting i verden. Som å spise frokost.

Og det er vel kanskje akkurat det det er.

– Hvordan klarer du det?

– Ved å komme meg opp om morgenen, svarer han, og smiler.

– Jeg printet ut en bibelleseplan som tar deg gjennom Bibelen på 90 dager, og følger bare den. Når jeg sier at jeg leser gjennom hele Bibelen, betyr ikke det at det er et bibelstudium. Noe av det leser jeg ganske raskt. Men jeg bruker nok 30–45 minutter hver dag. De siste fem årene har jeg vel lest Bibelen 20 ganger.

Jeg vokste opp md noen fordommer, både mot innfødte amerikanere og afroamerikanere.

Denne morgenen, på hotellet i Oslo, leste han de siste kapitlene i 2. Mosebok.

– Typisk leser jeg 14 kapitler om dagen. Det jeg gjør, er at jeg til slutt tar en liten oppsummering av det jeg leser, i form av en bønn. For det er lett å bli satt ut av alt det man leser, men jeg vil holde på en idé eller en tematikk og bruke det i livet mitt, forklarer han.

I dag har han altså lest om Moses’ møte med Gud etter at israelittene hadde laget gullkalven, og om hvordan Gud forente israelittene med seg selv gjennom Moses.

– Det er en fortelling om hvordan Gud leder israelittene gjennom Moses, men det er også en fortelling om Moses. Like mye som det er en fortelling om Israels forvandling, er det en fortelling om Moses’ forvandling, sier han.

Du kan ikke bare forklare det med menneskelig politikk. Det er for svært for det.

Overveldet av New York

Men Mac Pier er, tro det eller ei, ikke i Norge for å dele bibellesetips. 59-åringen er grunnlegger og leder av New York Leadership Center, en viktig inspirasjon for storbyarbeid over hele verden. Samtidig har han startet «Movement Day», en samling av pastorer, forretningsfolk og ledere for ideelle organisasjoner i byer verden over.

  • Les hvor Mac Pier ledet forandringen av verdensmetropolen. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg