Jesus burde heller laget vin til vann Nærbildet
KS-leser er frustrert over at bibelens tosidighet om alkohol.

 

SPØRSMÅL: 

Hei KS

Jeg leste Korsets Seiers reportasje om dem fem kristne mennene som drikker seg fulle sammen. Jeg blir fryktelig provosert samtidig som jeg innser at de har et slags poeng når de sier at Jesus lagde vann til vin etter at den andre vinen allerede var drukket.

SVARER: David Aanje

Samtidig siterer Halvard Hasseløy like korrekt at bibelordet om at fyll fører til utskeielser. Jeg forstår Netelands tanker om en helhetlig holdning og etterfølgelse, men dette virker samtidig så tosidig.

Personlig er jeg avholds og opplever det som et naturlig valg som en kristen. Derfor plager det meg faktisk at Jesus gjorde vann til vin. Hvorfor i alle dager gjorde han det – er ikke dette en tosidig selvmotsigelse? Han burde heller lagd vin til vann.

Hilsen pensjonist.

  • Les svaret til teolog ved HLT, David Aanje. Kjøpe eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer