Nyttårsfestivaler lokket tusenvis av unge  Kristenliv
Bønn og vennskap preget den svenske pinsebevegelsens nyttårsfestival.

 

Tekst: Thomas Österberg
Foto: Illustrasjonsbilde

 

Den svenske pinsebevegelsens nyttårsarrangment «Unite18» samlet totalt 2000 ungdommer i fem forskjellige byer i Sverige denne helgen.

– Det har vært fantastiske, fantastiske dager. Vi har hatt fokus på å gi ungdommene redskaper de kan bruke når de kommer hjem. Fellesskapet under festivalen har vært flott, men mest av alt har lengselen etter Jesus vært veldig stor, forteller Anton Hildorsson, ungdomspastor i pinsekirken i Sundsvall.

Vi har hatt bibelstudie om hvem Gud virkelig er, og så har vi gitt ungdommene praktiske verktøy for å be.

Fulle lokaler

Omlag 350 deltakere og frivillige var på plass i Sundsvall, en av de fem byene hvor nyttårsfestivalen ble arrangert. De fleste deltakerne sov i en skole som lå i nærheten av festlokalet.

Hildorsson forteller at bønn har vært temaet for festivalen.

– Vi har hatt bibelstudie om hvem Gud virkelig er, og så har vi gitt ungdommene praktiske verktøy for å be, sier Anton Hildorsson.

Arrangementet inkluderte også et nyttårs-show og en tre-retters middag, samt aktiviteter som Segway og hoppeslott.

LEDER: La oss komme fremmede og utstøtte av samfunnet imøte. 

Ulike former for vennskap

I tillegg til bønn har også det greske ordet «Filos» vært en sentral del av undervisningen på nyttårsfestivalen. «Filos» er det greske ordet for venn.

– Vi har snakket om å være venner med Gud, med seg selv, med sin nabo og med fremmede. Hver kveld er vi også feiret gudstjeneste, og det er denne gudstjenesten ungdommene har fortalt at de har likt best med festivalen, forteller Elin Lagerhäll, campusleder og barne- og ungdomsleder i Nybrokirken i Falun.

kommentarer