Bandidos-leder ble kristen etter familietragedie Kristenliv
TV-DOKUMENTAR: «Bikeren» Leif Lund reise fra personlige tragedier og kriminalitet til et kristent forbilde har forbløffet Danmark. 

 

Foto: DR promo

En ny start. 180 graders omvendelse. Lys i enden av tunnelen.

Slik har livet blitt for 63 år gamle Leif Lund fra Danmark. Hans historie ble fortalt i DR1, Danmarks svar på NRK 1, i beste sendetid i programmet ‘Biker for Vorherre’ forrige søndag.

Her avslører han sin livshistorie, som inneholder vill ungdomstid, dyp sorg og oppstandelse. Selv før tv-programmet går på eteren, har statsradioen løftet noen av sløret i Leif Lunds historie:

Han vokste opp i en kristen familie som gikk i pinsemenigheten i Roskilde noen mil vest for København.

Men da han kom i myndighetsalderen, fikk han andre ideer enn kristne kjerneverdier. Nattklubber, speed og hash ble en del av den nye retningen. Presidentskapet i Rocker Club 666, som i dag heter Bandidos, var også en del av bildet.

LES MER: Det danske Mirakelhotellet

Tragedie på tragedier

Før fødselen av sine barn fikk han nok av rockklubben og logget ut. Likevel skulle livet ta enda en ny retning. En tragisk retning.

Først mistet han sin sønn noen måneder etter fødselen. Så, under en ferietur der Leif Lund var på vei til Jylland med sin kone og to døtre, skjedde det:

En lastebil kom over i motsatt kjørefelt og braste inn i familie Lunds bil. Leif Lunds kone og yngste datter ble drept på stedet.

Fortsatt husker ikke Leif noe fra ulykken. Han lå to måneder i koma.

‘Biker for Vorherre’ er en film om hvordan folk kan finne styrke midt i en stor tragedie.

Frelsen

Da han våknet på sykehuset, var hans grunnleggende syn på livet radikalt endret.

– Derfra tok jeg beslutningen om å bli en kristen «biker» (motorsyklist journ.anm.). Jeg vil gjerne vise min takknemlighet til Gud. Jeg vil gjerne tjene Gud som takk for at jeg overlevde, sier Leif Lund tidligere til Roskilde Dagblad, gjengitt av Ekstrabladet.

I dag er han aktiv medlem i den kristne motorsykkelklubben Exodus. Huset hvor Leif Lund vokste opp er i dag klubbhus.

– ‘Biker for Vorherre’ er en film om hvordan folk kan finne styrke midt i en stor tragedie, selv der tvilen og håpløsheten er størst. Det er et portrett av en mann som, til tross for umenneskelig motstand, kjempet seg tilbake til et meningsfylt liv ved å finne tilbake til sine røtter, sier dokumentarfilmen bak filmen, Per Wennick.

 

kommentarer