Ukristelig julefering Nærbildet
Besteforeldrene er lei julegaver, og barna er lei seg. Foreldrene er frustrert.

 

Jeg har vokst opp i en kristen familie. Da jeg var barn, feiret vi tradisjonell jul, og vi har hatt et moderat forhold til julegaver. Jeg og mine søsken fikk aldri veldig dyre gaver, vi fikk noe vi trengte eller ønsket oss. Dette har min mann og jeg videreført til våre barn.

Nå har mine foreldre bestemt seg for at de ikke vil feire jul i det hele tatt. De mener den norske julefeiringen har blitt ødelagt av kommersielle krefter og at budskapet om Jesus er helt borte. De kommer ikke til å kjøpe julegaver til barnebarna sine i år, og de skal heller ikke arrangere juleselskap.

Jeg ser at de har noen gode poeng, men jeg synes dette blir vanskelig å forklare for barna, og jeg synes det er trist at de ikke vil feire med oss. Hva bør jeg gjøre?

Hilsen frustrert datter (37)

Ved å si at det ikke lenger er noen hensikt å feire jul, går man i feil retning.

  • Erfaren pastor Terje Berg svarer ukens KS. Kjøp e-avisen HER.
  • VIL DU BLI ABONNENT? Klikk HER.

 

kommentarer