Ny leder i PBU Kristenliv
Tapte valget med KrF. I stedet blir Ingunn Elisabeth Jarness Ulfsten ny PBU-sjef.

 

Tidligere denne høsten ga Frank Nyfelt beskjed til styret i Pinsebevegelsens Barne- og Ungdomsutvalg (PBU) om at han ville gi seg som leder for organisasjonen.

Nå er det klart at Ingunn Elisabeth Jarness Ulfsten, som i høst stilte som førstekandidat til Stortinget for KrF Akershus, tar over som leder i PBU.

Tapte valget

– Jeg ble ikke valgt inn, det var det ikke noen KrF-ere som stilte på Østlandet som ble. Det var både spesielt og trist. Men det forunderlige er at det åpnes nye dører, sier 49-åringen som bor på Gjerdrum i Akershus.

– Dette var jo ikke i mine tanker i det hele tatt, jeg hadde helt andre mål fram til september. Men plutselig ble en helt ny og spennende dør åpnet, legger hun til.

Da denne jobben ble utlyst tenkte jeg at dette er noe av det mest meningsfulle man kan drive med i det norske samfunnet.

Ingunn Elisabeth Jarness Ulfsten - påtroppende PBU-leder

Hun trer inn i rollen som leder for PBU fra 1. januar. I to måneder vil hun jobbe sammen med Frank Nyfelt, før han takker for seg 1. mars. Nå gleder hun seg bare til året skal starte.

– Jeg har alltid hatt et engasjement for barn og unges oppvekstsvilkår, både i kirke og i samfunn. Da denne jobben ble utlyst tenkte jeg at dette er noe av det mest meningsfulle man kan drive med i det norske samfunnet, sier Ulfsten.

Troserfaringer

NY PBU-LEDER: Ingunn Elisabeth Ulfsten.

Hun gleder seg til å ta tak i PBUs mål om levende barne- og ungdomsarbeid i alle landets pinsemenigheter innen 2020.

– Er det noe som er viktig i dag, er det å fortelle barn og unge hvem Jesus er og hva han kan gjøre i deres liv, sier hun.

– Jeg vokste opp i et kristent hjem selv og opplevde tidlig å få erfaringer i troen. For meg er det viktig å ta barn og unges trosliv på alvor. Det gjør virkelig PBU, som har ressurser tilgjengelig fra barnet blir født til det går inn i de voksnes rekker.

Klar favoritt

Fungerende styreleder i PBU, Miriam Skille, forteller at arbeidet med å hente inn en ny PBU-leder har vært en omstendelig prosess med flere aktuelle kandidater.

– Men vi så hele veien at Ingunn var en klar favoritt. Vi ser at hun har en menighetsengasjement, men hennes brede erfaring med organisasjon, drift og ledelse telte tungt, sier hun til Korsets Seier.

KARI HILDE FRENCH: – Gud er Gud uansett hva som skjer

Hun mener Ulfsten er heldig som kommer inn i en organisasjon med ordnede forhold.

– Hun kommer inn i en godt samkjørt stab, og sammen med de må hun jobbe mer med 2020-målene og fortsette den jobben. Og så må hun tenke videre etter 2020, sier Skille.

Gir seg etter ni år

Frank Nyfelt har ledet PBU siden 2008. Han mener tiden nå er inne for at noen andre overtar stafettpinnen.

– Jeg opplever disse årene som en fantastisk reise, og er veldig takknemlig for å ha fått jobbe i PBU, sier Nyfelt.

– Har du noe revolusjonerende å komme med, Ingunn?

– Foreløpig går jeg inn bare for å se og lytte. Så kan vi heller ta en prat om det senere, ler den påtroppende PBU-lederen.

kommentarer