Ni prester ordineres utenfor kirken Kristenliv

Ordinasjonen av de ni prestene finner sted i London på torsdag. Prestene er en del av den nye retningen som kaller seg Anglican Mission in England (AMIE). Medlemmene av AMIE  har gått ut av statskirken Church of England fordi de mener den er for liberal, blant annet i synet på homofili og kvinnelige prester.

– Bør ransake seg selv

Selv om det er et beskjedent antall prester som nå ordineres i AMIE, mener David Baker at det er et signal å legge merke til. Han er anglikansk predikant, og han skriver i avisen Christian Today at kirken bør være bekymret hvis hengivne, omtenksomme og begavede kristne føler at statskirken ikke lenger har plass til dem.

– Og hvis de egentlig er glad for å bli kvitt disse prestene, bør de ransake seg selv, skriver han videre.

 

La oss først og fremst be om Guds velsignelse over dem.

Planer om kirkeplanting

AMIE ønsker å se flere kirker i England, og de har planer om å plante 25 nye kirker innen 2025 og 250 kirker innen 2050.

– Vi er kanskje ikke enige i disse ordinasjonene, og AMIE har sine styrker og svakheter, men la oss først og fremst be om Guds velsignelse over dem, skriver Baker.

kommentarer