Evangelisk komedie Reportasjen
Alvoret i juleevangeliet tones ned for å gjøre plass til humor i den nye kinofilmen «Stjernen».

 

Tekst: Deborah Selbekk Lunde
Foto: Øyvind Ganesh Eknes

KINOGJENGERE: Peter Elias (f.v.), Alette og Mathias hadde store forventinger til den nye animasjonsfilmen «Stjernen» som hadde kinopremiere forrige helg.

Det er iskaldt, men skyfritt over Oslo denne ettermiddagen. Den klare vintersola skinner ned på de trange gatene som er fylt med travle nordmenn som med store handleposer haster forbi hverandre.

Utenfor Saga kino nede ved Aker brygge står tre spente barn og tripper i forventning. Kanskje er det også et forsøk på å holde varmen. 6.-klassingen Mathias Lunde (11) har tatt med seg kompisen Peter Elias Nyjordet (11) og hans lillesøster Alette Nyjordet (9) for å se den nye kinofilmen «Stjernen» som nettopp har hatt premiere i Norge. Filmgiganten Sony Pictures har gått sammen med flere andre store produksjonsselskaper for å lage en animasjonsfilm med en helt ny vri på den tidløse fortellingen om Jesu fødsel. En vri som de håper vil appellere til barna.

Forventer humor

Den velkjente lukten av varmt smørpopcorn slår imot Mathias, Peter Elias og Alette idet de trer inn i kinoområdet som for anledningen er pyntet med bånd og ballonger i ulike farger. Barna går målrettet mot kiosken og velger seg kinosnacks. Når diskusjonen rundt hvilken brus som er best, omsider har lagt seg, går de over på å diskutere filmen de nå skal se. Mathias har sett traileren mange ganger, og føler seg godt forberedt.

– Filmen ser bra ut, men jeg må si jeg er litt skeptisk, sier han og åpner vinterjakken. Det var kaldt ute, men inne i venteområdet er det godt og varmt.

Mathias håper at filmen er morsom, men at det samtidig ikke blir for mye tull.

– Jeg håper ikke filmen er for barnslig, liksom. Bare fordi vi er barn synes vi ikke alt er gøy, sier han bestemt.

De skulle holdt seg til originalhistorien. Den egentlige fortellingen er mye bedre.

Peter Elias nikker bekreftende.

– Jeg håper ikke de har laget filmen for 8-åringer, liksom, sier han, og skjærer en liten grimase til lillesøster.

Alette på sin side, gleder seg veldig.

– Filmen ser veldig morsom ut, sier hun, og ler mens hun tar en fastere grep om brusflasken.

Både Mathias, Peter Elias og Alette har vokst opp i kristne hjem, og forteller at de kjenner juleevangeliet svært godt. Mathias håper at filmskaperne klarer å fange hovedbudskapet i julefortellingen.

– Filmen er jo ikke laget bare for oss kristne, men jeg håper jo de ikke har glemt Jesus, legger han til.

Dyr i hovedrollen

Det er først og fremst vinklingen som skiller «Stjernen» fra andre klassiske filmer om julens budskap. I motsetning til de fleste filmer om juleevangeliet, handler ikke denne filmen først og fremst om Maria, Josef eller Jesusbarnet. I denne fortellingen er det dyrene som…

  • VIL DU lese vår kinoreportasje inkludert anmeldelse? Kjøp e-avisen HER.
  • VIL DU BLI ABONNENT? Klikk HER.

 

kommentarer