På kne etter livskrise Disippel
Forfatter Levi Henriksen tar med seg tv-pastor Egil Svartdahl til Kongsvinger som inkluderer en eim av Amerika og pinsebevegelse. 

 

Da forfatter Levi Henriksen gikk gjennom en livskrise i 1991, endte han opp med å gå ned på kne i en pinsemenighet.

I søndagens Reisen hjem, som sendes på TV 2 klokken 18.00, får Egil Svartdahl bli med den folkekjære forfatteren Levi Henriksen til Granli. Der forteller Henriksen om oppveksten i en familie som var svært aktive i pinsebevegelsen.

Livet raste sammen

Selv om Henriksen sluttet å oppsøke kristne miljø i begynnelsen av tenårene, var det nettopp en pinsemenighet han fant veien til da han 27 år gammel, i 1991, gikk gjennom en brutal livskrise.

– Jeg fikk sparken fra et countryband, jeg hadde ikke jobb, og et samboerforhold tok slutt. Alt styrtet sammen, sier Levi Henriksen.

Forfatteren forteller at han vurderte å drikke seg gjennom problemene. Men i stedet for å gripe til flasken, fant han veien til Filadelfia i Kongsvinger. I slutten av møtet kom det sedvanlige spørsmålet om noen ville komme fram for å bøye kne.

– Plutselig stod jeg der, uten at jeg hadde tenkt noe særlig over det. Det var godt og riktig å gjøre, forteller Henriksen til programleder Svartdahl.

Plutselig stod jeg der.

– Trenger troen

I søndagens program forteller en åpenhjertig forfatter hva troen på Gud betyr for ham.

– Hvis jeg ikke hadde den, så ville det være som å bo i et hus uten møbler. Jeg trenger å bo i et møblert hus. Men iblant snubler jeg over møblene. Innimellom, når jeg står opp om natten, så sparker jeg borti møblene med føttene slik at det gjør vondt.

Bakgrunnen fra pinsebevegelsen har vært et viktig og synlig aspekt i Henriksens forfatterskap. Han debuterte som forfatter i 2002, med novellesamlingen Feber,  men det var først da han begynte å skrive om sitt eget oppvekstmiljø, i romanen Snø vil falle over snø som har falt, at han fikk det store gjennombruddet.

I høst er Henriksen aktuell med romanen Her hos de levende, som har fått svært gode anmeldelser i blant annet Aftenposten, Vårt Land og Stavanger Aftenblad.

 

kommentarer