Kirkens nye klær Reportasjen
Pinsekirken Ministero Sabaoth har tilpasset seg motehovedstaden Milano.

 

Tekst og foto: Matunda Nishobora

– Vi er kompromissløse i forhold til evangeliet, men bruker alle plattformer for å nå unge mennesker. Du ser en moderne kirke på utsiden, men vi er radikale på innsiden, forteller pastor Roselen Boerner Faccio. Hun er hovedpastor i pinsekirken i Milano.

I Italia er katolisismen den mest utbredte retningen innen kristendommen. Bare 1,1 prosent er protestanter. Det betyr at Ministero Sabaoth representerer noe helt nytt og grensesprengende hva kristne kirker angår i det katolske Italia.

I tillegg til å ha søndagsmøter,  smågrupper og andre åndelige aktiviteter, har menigheten over 100 forskjellige virksomheter. Kirken er til stede på alle kulturelle plattformer i byen og bruker disse til å forkynne Guds ord. Gjennom kunst, teater, mote, film og dans klarer de å nå et helt annet publikum enn kirker vanligvis gjør.

  • Det var innledningen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer