«Jeg prøvde faktisk å bli kristen en periode» Kristenliv
NRK-journalist på kristen skole, men ble ikke kristen selv. I ny dokumentar besøker hun troen hun ble eksponert for – blant annet via Hillsong. 

 

Foto: NRK Promo og KS arkiv

LEDER HILLSONG NORGE: Jostein Krogedal

 

Forrige uke kom minidokumentaren «Ung og gira på Gud» av NRK P3 (se video og artikkel her.

NRK-journalist Silje Ese setter seg selv i hovedrollen. Hun gikk på den kristne videregående internatskolen Sygna i Balestrand. Som ung og homofil følte hun likevel aldri noen tilhørighet.

– Jeg prøvde faktisk å bli kristen en periode, men jeg klarte rett og slett ikke å tro, forteller hun i nettartikkelen til NRK.

KORSETS SEIER PÅ PAPIR: Journalist Silje Ese i NRK snakker ut i et lengre intervju om hennes trosreise og møtet med dagens frikirkeuttrykk. 

Møte med Hillsong og Pinsebevegelsen

I voksenalder ønsker hun å dykke inn i denne materien igjen som journalist. Fra Pinsebevegelsen bruker hun en god del tid på å bli kjent med Hillsong Oslo, samt at hun slår av en prat med Karl Andreas Jahr, redaksjonsleder i Korsets Seier.

– Vi opplevde det som godt, ryddig og interessant. All kommunikasjon var åpen og god. Og alle hos oss trivdes med å ha Silje og NRK-teamet på huset, forteller ledende pastor i Hillsong Norge, Jostein Krogedal. 

– Hvorfor velger dere å åpne dørene?

– I denne tiden vi lever i er det kun åpne dører som teller. Man kan ikke lukke dørene fordi det taler et taust språk om at ting ikke tåler å se dagens lys. Vi har trent på dette i åresvis fordi vi nettopp vil være åpne og inkluderende. Til og med med pressen og media.

Lokal pastor i Hillsong Oslo, David Hasseløy, er fornøyd med det endelige resultatet.

– Det var en ærlig og god dokumentar som vi håper og tror vil skape nysgjerrighet rundt det å være kristen og å gå i menighet i 2017.

Krogedal føyer til at endelig resultat ser man først på sikt.

– Man vet aldri hvordan mottaker og seere opplever budskapet. Man vet heller aldri vinklingen – en gang er det positivt, en annen gang ikke så positivt.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

LEDER HILLSONG OSLO: David Hasseløy

Så ikke seg selv

Også redaksjonsleder Karl Andreas Jahr bidro. Han ble intervjuet i sammenheng med en kronikk han skrev på NRK Ytring om hvorfor kristne vegrer seg for å delta i den offentlige debatten.

– Jeg har sett kristne brenne seg skikkelig i det møtet med media. Så jeg bærer nok med meg en indre skepsis, men etter flere researchsamtaler følte jeg meg trygg på en oppriktig nysgjerrighet fra journalist Silje Ese og NRK med en hensikt om å informere.

Resultatet vegrer Jahr seg for å kommentere.

– Jeg har sett de bitene der jeg ikke deltar. Det så bra ut. Å se seg selv derimot er en litt krevende øvelse. Kanskje på sikt.

Uansett synes Jahr at NRK holder det de lover.

– Dokumentaren er knapt 15 minutter lang så det er ikke noe dypdykk, men heller et innblikk. Det viktigste for meg er at dokumentaren oppleves forholdsvis ærlig, genuint nysgjerrig og lite fordomsfull.

 

kommentarer