Red wine being poured into a stem glass at the table. Kristenliv

Av: Kristelig Pressekontor

Tre uker før premieren på julebordrevyen «Jul i Bukta» på NLM-eide Solbukta Leirsenter i Fredrikstad har Morten Gjerløw Larsen allerede solgt billetter til 480 feststemte deltakere. Julebordsgjestene får kun tilbud om alkoholfrie drinker i glasset.

– Jeg kan knapt tro det er sant! Vi har en respons over all forventning! sier den kjente entertaineren til lokalavisa Demokraten.

Gjerløw Larsen har selv vært åpen om sitt avhengighetsforhold til nettopp alkohol. Etter 15 års avhengighet klarte han for fire år siden å løsrive seg fra det. Siden har han ved utallige anledninger framsnakket det alkoholfrie livet.

– Jeg tror det er flere der ute enn vi aner som er lei av å forbinde julebord med voldsomt alkoholkonsum, eller flatfyll om du vil. Skal du på julebord med jobben er målet for enkelte å drikke seg snyden full. Sånt mener i hvert fall jeg ødelegger stemningen, sier Gjerløw Larsen.

Pågangen til julebordshowet tyder på at han kan ha rett.

– Vi har tre nesten-utsolgte forestillinger med 120 gjester på hver fra den 30. november. Nå har vi satt opp en fjerde forestilling 14. desember. Jeg tror det kommer til å bli fullt der også, smiler 40-åringen til avisen.

 

Selvfølgelig har det alternative julebordet på Solbukta med min fortid å gjøre.

Ingen pekefinger

Gjerløw Larsen er klar på at han ikke ønsker å fordømme dem som nyter alkohol i førjulstida.

– Selvfølgelig har det alternative julebordet på Solbukta med min fortid å gjøre. Men det betyr ikke at arrangementet skal være en pekefinger rettet mot de som tar seg noe å drikke til maten når det går mot jul. Absolutt ikke, understreker artisten.

Firmaer og privatpersoner fra hele Østfold har meldt seg på til julebordet på NLM-leirstedet.

Med seg på scenen har artisten musikerne Arild Mortensen på tangenter, Tommy Gundersen på slagverk og Ruben Handelsby på bass.

– Den røde tråden i showet er barndomsminner. Jeg så på Kalle Anka på svensk TV julaften som guttunge. Da blir det naturligvis «Bella Notte». Så skal vi framføre flere av de kjente, gode, norske tradisjonsrike julesangene som «Jeg er så glad hver julekveld». Noe Erik Bye blir det også. Og en god dæsj humor! sier den avholdne artisten og ler. KPK

kommentarer