Franklin Graham i Oslo Samfunn
Den verdenskjente evangelisten har ankommet Norge. 

 

Tekst: Deborah Selbekk Lunde
Foto: Deborah Selbekk Lunde og Markus Plementas 

 

Franklin Graham, sønn av den verdenskjente evangelisten Billy Graham, har ankommet Oslo. Graham vil holde vekkelsesmøter i Oslo Spektrum i forbindelse med «Håpets Festival» denne helgen. Over 4000 mennesker har så langt booket gratisbilletter til festivalen som går av staben lørdag kveld.

Dette er et kristen event, men det er for ikke-kristne.

Vil nå ikke-kristne

I forkant av konferansen har Grahams team satset knallhardt på markedsføring av Grahams ankomst. Trikker og gatehjørner har vært prydet med reklame for festivalen, og det er også blitt distribuert et stort antall flyers på busser, t-bane og tog i hovedstaden.

I NORGE: – Jeg er ikke her for å skape disipler for Franklin Graham. Jeg selger ingenting og får ikke betalt. Jeg vil at Norge skal kjenne til sannheten, sier Franklin Graham til KPK.

Arrangørene for festivalen har uttalt at de først og fremst ønsker å nå ufrelste med denne kampanjen. I et intervju med Kristelig Pressekontor fredag formiddag ga Graham uttrykk for det samme.

– Dette er et kristen event, men det er for ikke-kristne. Vi vil at ikke-kristne skal komme. Vi vil at muslimer, buddhister, hinduister og sekulære skal komme. Vi vil ha rusmisbrukere, gjengmedlemmer og prostituerte, sa Graham.

Møtt med kritikk

Graham, som har ledet evangeliske samlinger siden 1989, avholder omlag fem festivaler rundt i verden hvert år. Men han ble møtt med skepsis da det ble klart at han kommer til Norge.

Grahams beslutning om å be for USAs president Donald Trump under innsettelsen av den nye presidenten, fikk mange kristenledere til å trekke sin støtte til festivalen. Grahams uttalelser om muslimer i forbindelse med Trump-administrasjonens omstridte innreiseforbud bidro også til at flere samarbeidspartnere valgte å trekke sin støtte.

Blant disse var Øyvind Åsland (NLM), Svein Granerud (Normisjon) og Hermund Haaland (Skaperkraft).

Jeg har ikke kommet for å snakke om islam, politikk eller grensesikkerhet, men for å preke om evangeliet.

Graham selv synes det er veldig synd.

– Det var leit, for jeg har ikke kommet for å snakke om islam, politikk eller grensesikkerhet, men for å preke om evangeliet. Det har ikke noe å gjøre med andres religion. Jesus sa han er veien og ingen kommer til Gud uten gjennom ham. Det får noen til å reagere, sier Graham til KPK.

I tillegg til forkynnelse fra Franklin Graham kommer også flere kjente artister og band til å opptre i Oslo Spektrum i løpet av festivalen. Det vil blant annet bli opptredener fra bandene «The Afters» og «For King and Country, og artistene David André Østby, Lacey Sturm og Audun Rensel.

Gratis billetter kan bestilles HER.

kommentarer