Flekkefjords pinsevenner varmer byen Reportasjen
Bli med til kafeen som serverer gratis frokost og et gudsord på kjøpet.

 

Klokken er 08.00 mandag morgen.

Jarl Helge (til høyre i bildet), også kalt «Guttemann», heller nytrukket, velduftende kaffe i et romslig krus, og senker skuldrene. Han setter seg godt til rette ved bordet nær disken, der stearinlyset er tent. Han kunne fått gratis frokost, men nøyer seg med kaffen i dag.

Vi er på Englevakten Café. Flekkefjords varme- stue og kafé med byens beste meny og atmos- fære, drevet av byens pinsevenner.

Jeg satt hjemme og leste Korsets Seier, om en menighet et annet sted i Norge som skulle starte en kafé. Da fikk jeg et syn.

– Det tar litt tid før sulten melder seg i et sli- tent liv som mitt, smiler «Guttemann».

– Men hit må jeg. Det er en god start på dagen å møte folka her. De har tid til å sette seg ned og snakke med meg. Om Gud og om alt mulig annet.

På andre siden av bordet i Englevakten Café sitter Arild Egeland med sin kaffekopp. Det er han og kona Tove som står i spissen for kafédriften.

«ÅSSEN GÅR DET?»

«Åssen går det, Guttemann?» spør Arild.

De to gikk på skolen sammen i ungdommen og har kjent hverandre siden. Livet har ledet dem svært så forskjellig, men her møtes de som likemenn over kaffekoppen og deler hverdagsgleder og utfordringer. Og et gudsord. Etter en god prat med skolekameraten, finner Arild fram andaktsboka.

I løpet av de siste minuttene har flere funnet veien inn i varmen og benker seg rundt bordene. Arild leser, og så ber flere etter tur.

– Vi serverer gratis frokost fra klokken 8, og ved 9-tiden samles både ansatte og gjester til en andaktsstund og bønn. Da er alle med og ber. Ikke sjelden er det vi som blir gjenstand for forbønn fra en av byens slitne borgere, forteller Arild rørt.

– Akkurat i dag er det tre tunge slitere inne…

  • Det var innledningen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

 

kommentarer