Gjør oppgaven! Kristenliv

Av: Ane-Marthe Hop-Hansen

Pastor i Salt Bergen, Øystein Gjerme, åpnet Nasjonal Misjonskonferanse med en tale om oppdraget som menigheten har fått. Han oppfordret menighetene til å investere i misjon.

– Vi kan investere i mer ungdomsarbeid, mer barnearbeid eller mer for de eldre, men Gud sier at vi skal ta den siste sekken med korn og kaste det ut for å så, sa han til de rundt 300 fremmøtte.

Løser jeg den oppgaven som Jesus har bedt meg om?

Han pekte på at det finnes mange ulike typer menigheter, og at alle må spørre seg om de gjør det Jesus har bedt dem om å gjøre.

– Når barna mine skal ha eksamen, sier jeg til dem at de må lese oppgaven først. Hva er oppgaven? Det samme må menigheten spørre seg. Hva er oppgaven, og løser jeg den oppgaven som Jesus har bedt meg om, eller gjør jeg bare noe som kulturen rundt meg liker, spurte han.

 

Misjon hele livet

Blant de fremmøtte var Ingunn Lein-Mathisen (25). Hun synes det er spennende å få med seg Nasjonal Misjonskonferanse.

– Misjon er spennende, og det er spesielt bra med en konferanse som samler folk fra hele landet, sier hun.

– Hvorfor er misjonskonferanser relevante for unge mennesker?

– Misjon er viktig hele livet, og alle kan bidra der de er i hverdagen, både i Norge og andre land, sier hun.

Det er Pinsemisjonen og Salt Bergen som arrangerer konferansen, og det er 250 påmeldte. Kveldsmøtene er åpne møter, og Truls Åkerlund og Joakim Lundqiust er blant talerne. Morgendagens tema er Europas byer og neste generasjon.

 

kommentarer