Texas-terroristen var en radikal ateist som kaller kristne «idioter» Hovedsak
– Jeg trodde ikke han var så spesiell som dette, utenom at han skrev all den ateistiske møkka, skriver skolekamerat. 

 

Devin Patrick Kelley (26), som drepte 26 og skadet 20 mennesker i First Baptist Church utenfor storbyen San Antonio i Texas, ble regnet som en stadig mer radikalisert ateist.

Det forteller tidligere klassekamerater, kolleger og andre bekjente av gjerningsmannen, ifølge den britiske avisen Daily Mail. Det kom til uttrykk på sosiale medier, særlig Facebook.

BAKGRUNN: Skytemassakre under gudstjeneste. 

Slettet profil

– Han var den første tydelige ateisten jeg møtte, sier Patrick Boyce, en tidligere klasse fra New Braunfels High School.

Nina Rose Nava gikk også på skole med drapsmannen.

– Jeg er i fullstendig sjokk! Jeg slettet ham som venn på Facebook fordi jeg ikke kunne utstå alle hans innlegg, skriver hun ifølge Daily Mail.

– Han var spesiell, men jeg trodde ikke han var så spesiell som dette, utenom at han skrev all den ateistiske møkka, skriver Michael Goff, også tidligere medelev.

Ifølge den britiske avisen er dette gjennomgangsmelodien etter å ha gjennomgått beskrivelser fra bekjente på sosiale medier. De forteller også om jevnlige, sterke utfall mot kristne som Kelley betraktet som idioter.

New York Times skriver at Kelley likte en rekke ateistorganisasjoner og -grupperinger på Facebook. Hans profil er nå slettet.

Kjedelig for «mainstream media».

Spent på media og venstresiden

Den faste spaltisten i Washington Times, Cheryl Chumley, er spent på reaksjonen fra media og den amerikanske venstresiden i kjølvannet av avsløringene om Kelleys bakgrunn.

– Kjedelig for «mainstream media», som utvilsomt ville elsket å fortelle historien om den kristne, bibeltro teaparty-republikanener fra Texas som endte som drapsmann. Men nei, det viser seg tvert imot at han er en ond ateist fullstendig uten moralsk kompass.

Chumley er spent på om noen kommer til å knytte dette til en større trend ute på den ateistiske venstresiden slik det gjøres med kristne.

Ikke hovedmotivet

Myndighetene mener imidlertid at hovedmotivet ikke kan knyttes til religion eller rase, men heller konflikter mellom gjerningsmannen Devin Kelley og andre familiemedlemmer.

Under en pressekonferanse natt til tirsdag kom det tydeligere frem at det har vært en konflikt mellom den utpekte gjerningsmannen og hans svigerfamilie.

– Men det er mange måter han kunne håndtert svigermoren på, uten å gå inn i en kirke med våpen for å åpne ild. Han kom hit med en mening og et mål, sier talsmann Freeman Martin for sikkerhetsmyndighetene i Texas, ifølge VG.

 

kommentarer