Ungdomsleder forelsker seg i tenåring Nærbildet
Er det så farlig egentlig? Kanskje det er en «gudfeldighet», lurer ungdomsleder. 

 

SPØRSMÅL:

FORFATTER: David Aanje, høyskolelektor ved Høyskolen for Ledelse og Teologi

Hei!

I forrige ukes Korsets Seier leste jeg om overgrep begått av ungdomsledere. De ble forelsket i ungdommer som de var leder for.

Jeg er selv ungdomsleder for en gruppe tenåringer, og flere av disse er jenter i 14-15-årsalderen. Selv er jeg snart 20 år, så jeg er ikke så veldig mye eldre. Ungdommene ser på meg som en mentor og kommer til meg for råd og sjelesorg, noe som er bra, men også vanskelig. Hvor burde grensene gå mellom oppmuntring og flørting, og hvor mye burde jeg bry meg om deres privatliv?

Mange av jentene er i tillegg veldig pene, særlig én, og jeg er jo selv singel. Hvorfor skulle det være så galt om vi faller for hverandre, kanskje vi er «meant to be» (norsk: ment for hverandre)?

Jeg kjenner jo til mange solide kristne i slekta av besteforeldre, onkler og tanter som giftet seg da de var unge, og hvor det var ganske stor forskjell i alder. Jeg skjønner ikke helt at det skal være å misbruke min rolle som leder.
Ungdomsleder (20)

Kanskje vi er «meant to be»?

  • Les svaret i ukens avis. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer