Pastorjakten Reportasjen
I forrige ukes Korsets Seier var det en drøss av pastorannonseringer. De har blitt vanskeligere å finne.

 

– I det siste har vi jobbet med å lage en profil på hva vi leter etter. Og når vi kommer opp med noen navn, får vi se om det stemmer med det vi ønsker oss, forteller Jonn Ryghseter til Korsets Seier.

Sammen med Arne Halvor Kopland, Bjørn Håkonsen og Karin Dagestad er han en del av styret i Pinsekirken Mjøndalen, og nå er de samlet til lederteammøte i andre etasje i den 90 år gamle menigheten. Diverse brusflasker står på bordet, lefser er servert, tonen er jovial. Karin er i Spania, men med seg på lederteammøtet har de Olav Stian Berntzen og Elin og Jon André Dignes, ressurspersoner i lederteamet.

Aril Svartdahl er der også. Pastoren i menigheten leder møtet, men snart blir stolen hans tom. I 2014 gikk han inn i en midlertidig rolle som pastor i Mjøndalen, for å lede en endringsprosess i en menighet som var i desperat behov av en ny kurs. Avtalen var at Aril skulle være der i to år, men neste sommer har de to årene blitt til fire.

Da er det også slutt. Da skal en ny pastor inn. Mjøndalen må ut på pastorjakt.

De er ikke de eneste.

Pastorer vokser ikke på trær.

Stilling ledig

Den observante KS-leseren kan ha lagt merke til dem. Stillingsannonsene.

Det begynner å hope seg opp. Bare i forrige uke søkte fire ulike pinsemenigheter etter hovedpastor, medpastor, barne- og familiepastor eller ungdomsleder i Korsets Seier. I tillegg søkte Pinsevennenes barne- og ungdomsutvalg, PBU, etter ny daglig leder.

Alt kommer ikke inn i KS heller. Pinsemenigheter der ute trenger pastorer. De er vanskelige å finne.

– Noen ganger kan det være frustrerende, når folk i menigheten maser. De spør når det kommer en ny pastor, men nye pastorer vokser ikke på trær, sier Nigel Erwin.
Vi har beveget oss fra Mjøndalen til Askim, der Nigel er styreleder i Filadelfia…

  • Det var innledningen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer