Gud er kilde til lykke – kristne betegnes som dystre Hovedsak
«Du gir meg større glede i hjertet enn andre får av korn og vin i overflod», står det i Salmene.

 

FORFATTER: Joakim Magnus, leder og grunnlegger av Ungdom i Oppdrag Oslo.

Man husker ikke barndommen korrekt eller objektivt, men jeg minnes at jeg som oftest var glad.

DTS-studentene på Grimerud, UIO-basen der jeg vokste opp, kalte meg bare Filipperne 4,4: «Gled dere alltid i Herren! Igjen vil jeg si: Gled dere!».

Ikke det verste kallenavnet. Det var noe deilig naivt å være et barn. Gleden var så naturlig.

La Guds Ord hjelpe oss til å gjennomskue løgnene.

Men så går årene, og både livet og verden blir mer komplisert. Møter med smerte og sorg gjør sitt innhugg i hjertet og sjelen. Forventninger til Gud og mennesker som smadres langs livets vei, gjør at det ikke lenger er like lett å glede seg. I tillegg er det røster som roper høyt og lover deg lykke og de gode følelsene, bare man skaffer seg «dette eller hint» – helst begge deler. For ikke å snakke om status-jaget, at glede og lykke ligger i å skaffe seg den rette jobben og de innflytelsesrike vennene.

Gleden, blir vi fortalt, er alltid et annet sted. Det er noe vi må kjøpe, oppnå eller vinne. Da er det godt å ha Bibelen som et korrektiv. La Guds Ord hjelpe oss til å gjennomskue løgnene vi blir servert og lede oss til sannheten.

JOAKIM MAGNUS: Vi hyller karismatiske ledere, mens Gud ser etter noe mer.

Kong David skriver så fint i Salme 4,7-10:

«Mange sier: Hvem kan gi oss lykke? La lyset fra ditt ansikt skinne over oss, Herre! Du gir meg større glede i hjertet enn andre får av korn og vin i overflod. I fred vil jeg legge meg ned å sove. For du, Herre, du alene lar meg hvile trygt».

Ofte tegnes det bilder av oss som dystre, mørke, seriøse og kjedelige.

Det er lett å la seg lure, men den største og dypeste gleden finner vi kun hos Gud. Den kan vi eie hver dag og i alle situasjoner, for den er ikke basert på våre omgivelser og hendelser, men på hvem Gud er. Folk likte Jesus, for han var en gledens mann. Det var alltid liv rundt Jesus.

Vi kristne er kanskje ikke mest kjent for vår glede. Ofte tegnes det bilder av oss som dystre, mørke, seriøse og kjedelige. La oss gjøre noe med det. Vi er skapt i Guds bilde og vårt første og største kall er å ligne Gud. Nehemjas ord utfordrer fortsatt:

«For gleden i Herren er deres styrke» (8,10).

 

kommentarer