Ansvarlig redaktør i KS, Anne Gustavsen. Leder
Guds kirkes oppdrag er å være hode, ikke hale. Vi er kalt til å påvirke og ha innflytelse.

 

De siste ukenes debatt om at det er vanskelig å bli assosiert med norsk lavkirkelighet og konservativt kristensyn når du skal ut på jobbmarkedet, eller at kristne ledere blir feige i møte med stigmatiserende medier og politisk korrekthet, er en bekymringsfull side av vårt norske samfunns holdning til kristne mennesker.

Det kan være lett å bøye av, bli duknakket og taus i møte med aggressiv motstand og ukontrollerbare Facebook-debatter.

Vi mister ikke motet, men inntar skansene som vi er kalt til å erobre.

Men det er ikke vårt kall å være stille, bli motløse og handlingslammet. Guds menighet og hver eneste etterfølger av Jesus har et oppdrag som står fast til alle tider: Å frimodig forkynne evangeliet om Jesus til tilgivelse, forsoning og frelse for alle mennesker gjennom ord og handling. Midt i en krevende tid løfter vi hodet og har fokus på oppdraget. Vi mister ikke motet, men inntar de skanser som vi er kalt til å erobre.

Det er viktig at vi ikke lar oss overvelde av motstand og blir forledet til å tro at det går nedover med kristen-Norge. Når det stormer som verst, er det nemlig lett å glemme at det faktisk pågår et frimodig kristent arbeid i byer og bygder rundt i hele landet, som har innflytelse, berører, forandrer og gir håp til tusenvis av mennesker.

Forrige helg besøkte Korsets Seier to levende pinsemenigheter i Moi og Flekkefjord, som begge berører sine lokalmiljøer på en sterk måte. Sion, Moi driver kommunens fritidsklubb i pinselokalet, noe som betyr at praktisk talt alle tettstedets ungdommer er innom Sion et par ganger i uken. I tillegg er lokalet fullt av 60-70 tenåringer hver lørdag kveld. Like mange eldre fra bygda blir betjent i formiddagstreff hver måned. De fleste av både tenåringene og de eldre er fra hjem helt utenfor menigheten. Med en pastor som også er helsesøster i byen, er nettverket omfattende og tilliten til byens pinsemenighet gedigen.

Litt motgang gjør oss bare sterkere.

I Flekkefjord driver Pinsekirka Englevakten «kafe» og «jobb», som arbeider tett med næringsliv, lag og foreninger, NAV og politi for å være evangeliets hender og føtter utenfor kirkeveggene. Med velvilje fra hele lokalbefolkningen har Pinsekirka fått hjulpet mange mennesker ut av rus, inn i jobb og en ny framtid.

Dette er bare to eksempler på hvordan evangeliet berører norske byer og bygder og skaper historie, forvandlede liv og håp til sitt nærmiljø. Vi har grunn til å gå med løftet hode som frimodige representanter for et budskap som har kraft nok til å forandre mennesker innenfra og ut. Litt motgang gjør oss bare sterkere. 

kommentarer


Anbefalte innlegg