Misjonærer vekket av skudd Samfunn

Svenske misjonærer sørger etter at seks studenter og en sikkerhetsvakt i helgen ble skutt og drept på en skole i Lokichogio i Kenya.

– Vi sørger spesielt over en elev som vi kjenner og som mottok støtte av våre misjonærkollegaer i områder der vi bor, sier den svenske misjonæren KeA Arnlund.

Fire gjerningsmenn

Lokichogio ligger nord i Kenya, nær grensen til Sør-Sudan. Den 17 år gamle gjerningsmannen fra Sør-Sudan var elev på skolen der skytingen fant sted. Han tok seg inn på skolens område i 23-tiden. Sammen med ham var ytterligere tre bevæpnede personer.

Birgitta og KeA Arnlund har arbeidet i Kenya i snart 15 år. De har jobbet i Lokichogio siden 2009 med ulike utviklingsprosjekter, først under Mission Aviation Fellowship, men nå jobber de for den svenske Barnmissionen.

Vi hørte alle fortvilede rop fra ungdommer som ble skadet og drept.

Hørte rop

Natt til lørdag våknet de av skuddveksling på den lokale videregående skolen.

– Vi bor veldig nærme, bare et steinkast fra skolen. Vi hørte alle skuddene som ble avfyrt og alle fortvilede rop fra ungdommer som ble skadet og drept.

Paret forsto ikke helt hva som foregikk, for det har vært avfyrt skudd i nabolaget tidligere i forbindelse med tyveri. Lokichogio ligger i området Turkana, der det stadig er stridigheter om kontroll over naturressurser i området.

 

Fikk du med deg denne? Rune Edvardsen i skytedrama. 

 

Skuddveksling i to timer

Arnlund forteller at skuddvekslingen brøt ut i to-tiden på natten og det pågikk i to timer.

– Først da kom politiet og militærpersonell, trass i at de holder til bare noen hundre meter unna, sier han.

Han forteller videre at den drepte sikkerhetsvakten hadde begynt i jobben på den videregående skolen bare en måned tidligere, etter å ha jobbet på skolen der Arnlund jobber.

– I syv-tiden lørdag morgen besøkte jeg klinikken der de skadede var innlagt. De hadde tatt imot rundt 20 skadede personer. Siden besøkte jeg skolen der fortvilte foreldre også befant seg. Politiet og militæret var også der. Jeg så flere av de livløse guttene og nattevakten, forteller han.

En tidligere elev ved skolen, en 17-åring som hadde blitt utvist fra skolen, var blant gjerningsmennene. Han ble tatt hånd om av politiet. De andre gjerningsmennene ble pågrepet i byen Kakuma i Turkana.

 

 

kommentarer