«Kristen» selvmedlidenhet Nærbildet
Oslo Vineyard-pastor Ole Petter Erlandsen (55) mener fokus på marginalisering på jobbmarkedet eller i offentligheten kan slå tilbake på kristne.

 

Foto: Privat

BAKGRUNN: Skapkristne

– På Verdidebatt tirsdag fulgte du opp min kronikk i NRK Ytring med at: «Vi glemmer fort at motstand mot kristen tro faktisk er en normalsituasjon – bibelsk og historisk.» Tenker du at det var feil å rette fokus på kristnes vanskeligheter i samfunnet?

– Nei, jeg synes det er meget legitimt, men det handler om hvilket publikum du skriver for. Den passer bedre i NRK Ytring enn Vårt Land, Dagen og Korsets Seier.

Vi er kalt til å forandre samfunnet nedenfra, da kommer vi til å få motstand ovenfra. Sett utenfra synes jeg dere i Pinsebevegelsen dessverre går i en annen retning

– Målet var jo å drive voksenopplæring for kirkefremmede.

– For dem som ikke kjenner kristne, er dette nyttig informasjon. Det er ikke vanskelig å kjenne seg igjen i det debattklimaet du beskriver – hvor kristne blir framstilt som sneversynte homohatere og kålhuer uten bakkekontakt. Samtidig frykter jeg at fokuset på dette i kristenaviser forteller kristne at det normale er å gå i dekning.

– Du mener at vi gjør det forståelig å skjule sin kristne identitet?

– Nettopp. Dette er en del av en større trend. Kristne ledere har blitt forsiktige med å fortelle at frelsen er tosidig; den er gratis, men den koster alt. Du valgte Jesus, og nå får du ikke drømmejobben. Synd for deg, men det er faktisk en del av pakken du sa ja til.

Vi må lære å tåle, tåle mye.

– Tøff tone!

– Vel, sosiale medier kan være en ulempe for andre mennesker også. Gjør du noe dumt på julebordet eller på jobbtur med danskeferja, så er det større sjanse for at det blir foreviget på nettet. Denne type flauser er kristne spart for, om vi er opptatt av å ta vårt kristne kall på alvor, da, vel å merke. I bunn og grunn er dette likt for alle: I dag blir vår identitet mer synlig. Det vi gjør får større konsekvenser, og konsekvensene varer lenger. Dette er egentlig en mulighet for kristne like mye som en ulempe. Her kan vi være frimodige, vi kan løfte fram Guds sak framfor å poste nok en dårlig vits eller feriebilder.

– Skal kristne la være å klage fordi vi er lovet forfølgelse i Bibelen?

– Nei, vi skal klage, og så skal vi finne oss i det. Å være lojal mot Kristus kan innebære at du må ta til takke med…

  • Det var innledningen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer