Migrants find shelter from rain and cold weather and warm your hands around the fire. Samfunn
Utvisningen av den kristne afghaneren Mustafa ble stanset i siste sekund.

 

Tekst: Deborah Selbekk Lunde
Foto: iStock

Mustafa Gholami fra Afghanistan var ufrivillig på vei til bussen som ville ta ham til Kabul da han plutselig fikk en telefon fra FN.

Ba samtidig 

– Vi fikk bønnesvar. Det er et mirakel! Jeg er så utrolig glad, sier den svenske flyktningpastoren Bengt Sjøberg som minutter tidligere hadde bedt for Mustafas situasjon under et bønnemøte i Filipstad i Sverige.

Bengt Sjøberg har lenge vært engasjert i flyktningesituasjonen i Sverige, og tirsdag morgen skrev han et brev til FN hvor han spesifikt ba om at utvisningen av Mustafa Gholami måtte stanses, ettersom Mustafa hadde konvertert til kristendommen.

Mustafa risikerer å bli drept dersom han blir utvist til Kabul.

– Mustafa risikerer å bli drept dersom han blir utvist til Kabul, skrev Bengt Sjöberg.

FIKK DU MED DEG DENNE?
Svenske Ellinor måtte flykte fra Sverige på grunn av sin samvittighet.

Grenseløs glede

Jubelen brøt løs både i Filipstad, hvor Bengt Sjøberg befinner seg, og i Gøteborg, hvor hundrevis av mennesker hadde samlet seg for å protestere mot tvangsutsendingen av Mustafa og flere andre unge afghanerne.

De fortalte meg at Mustafa gikk mot bussen. To minutter senere kom meldingen fra FN om at de stanset utvisning.

– Jeg mottok løpende rapporter fra de som protesterte. De fortalte meg at Mustafa gikk mot bussen. To minutter senere kom meldingen fra FN om at de stanset utvisning, sier Bengt Sjøberg til svenske Dagen.

LES OGSÅ: Kristne angripes i europeiske flyktningleirer.

– Jeg kommer til å motta en skriftlig melding veldig snart. Nøyaktig hva som skjer videre nå vet jeg ikke, men jeg håper at den svenske Utlendingsnemnda vet hvordan man skal håndtere denne situasjonen.

kommentarer