Svindler tilbød forbønn mot betaling Kristenliv

Falsk Instagramkonto ga seg ut for å være Livets Ords pastor Joakim Lundqvist og tilbød forbønn mot betaling.

Med kontoen @joakimlundqvistprayeronline tilbød en svindler forbønn og sjelesorg mot betaling i Joakim Lundqvists navn. Kontoen hadde både bilde av Lundqvist, et Bibelsitat og link til Livets Ords hjemmeside. Nå har den virkelige Lundqvist selv advart mot den falske kontoen.

Jeg håper Instagram reagerer kjapt

Utnyttet

Den virkelige Lundqvist skrev følgende til sine følgere om hendelsen:

«Kjære venner. En falsk Instagramkonto har blitt opprettet av noen som utgir seg for å være meg og ber om gaver i utbytte mot forbønn og sjelesorg. Vær så snill og merk dere at dette er bare en bløff.»

– Det er trist når små mennesker prøver å utnytte andres tillit for å sko seg selv. Jeg bruker bare en Instagramkonto, @joakiml, og jeg kunne aldri be om betaling for forbønn. Det er en horribel tanke, sier Lundqvist.

Jeg kunne aldri be om betaling for forbønn

66 følgere

Det er uklart hvor lenge den falske kontoen har eksistert. Antageligvis er det ikke så lenge, for på lørdag formiddag hadde den falske kontoen 66 følgere, mens Lundqvist i virkeligheten har rundt 14.500 følgere.

– Noen Instagramvenner fra Sør-Amerika gjorde meg oppmerksom på kontoen fredag kveld. Siden har mange personer anmeldt det. Jeg håper Instagram reagerer kjapt og får bort kontoen omgående, sa Lundqvist lørdag formiddag.

Det tok ikke lang tid før han fikk svar, og rundt kl.13.30 lørdag hadde Instagram stengt den falske kontoen.

kommentarer