Fravær av forbilder Nærbildet
Det snakkes mye om mentorskap. Men anonym student mener de er vanskelig å finne og å bli kjent med.

 

SVARER; Johnny Omdal, rektor i Substans bibelskole.

Da jeg gikk på Disippeltreningsskole (DTS) i Ungdom i Oppdrag i Australia for noen år siden, ble jeg fortalt at mentorer eller medvandrere bør være en selvfølge for en kristen. Nå er jeg student og går i en ung menighet. Også her snakkes det mer og mer om mentorskap.

Samtidig synes jeg det kan være vanskelig å prioritere. Jeg har vanskelig for å finne kjemi og gi tillit i utgangspunktet. Man skal ha litt flaks for at det skal klaffe.

Mentorene virker til å være få og vanskelig å finne. Det er ikke så mange som er 30, 40, 50, 60 eller 70 år som gidder å ta seg bryet, er det vel? De har sikkert mer enn nok med sine egne barn og barnebarn. Hvor finner jeg mentorer, egentlig? Når kirkene snakker så mye om det, hvorfor er det da en jungel å finne fram i?

Forresten, en liten påminnelse, hvorfor er det så viktig? Kan jeg ikke bare ha kristne venner?

Student, 23

Kan jeg ikke bare ha kristne venner?

  • Les svaret fra Johnny Omdal, rektor i Substans bibelskole. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer